ΤΟΠΙΚΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, ΠΤΠΕ, ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλουν την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε σπίτι φοιτήτριας μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή ομάδας αστυνομικών με πολιτικά το πρωί της Παρασκευής 26/04  σε σπίτι φοιτητών και τη στοχοποίηση φοιτήτριας, συνδικαλίστριας μέλος του ΔΣ του ΦΣ Κοινωνιολογίας. Η εν λόγω φοιτήτρια είναι επίσης μέλος της Attack Αριστερη Αντικαπιταλιστική Κίνηση στα ΑΕΙ και είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στην πόλη το προηγούμενο διάστημα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν το πρωί στο σπίτι ψάχνοντας μανιωδώς να αποδώσουν κατηγορίες  για κάποια συνθήματα υπερ της Παλαιστίνης τα οποία μάλιστα συνέβησαν όταν η μια εκ των δυο δεν ήταν καν στο Ρέθυμνο. Έπειτα από ώρα οι φοιτητές/τριες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες χωρίς κατηγορίες.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου! Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εντελώς αυταρχική κίνηση από μεριάς ασφάλειας Ρεθύμνου που εκφράζει την  κατεύθυνση της κυβέρνησης που έχει ανοίξει πόλεμο με την νεολαία  και τους φοιτητές. Η εισβολή σε σπίτια συνδικαλιστ(ρι)ών φοιτητ(ρι)ών και η τρομοκράτηση τους, χωρίς κανέναν μάλιστα λόγο, μας θυμίζει το περιστατικό στα Χανιά με την εισβολή αστυνομίας σε σπίτι συμφοιτητή μας από το Πολυτεχνείο Κρήτης, τα στημένα κατηγορητήρια, τις πειθαρχικές διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστ(ρι)ες φοιτητ(ρι)ες στην Πάτρα αλλά και την ποινική δίωξη των 8 φοιτητ(ρι)ών του Πολυτεχνείου Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια.

Η καταστολή σε βάρος συνδικαλιστών που πάλεψαν για δημόσια δωρεάν παιδεία αλλά και η προσπάθεια εξάλειψης κάθε φωνής που στέκεται πλάι στον παλαιστινιακό λαό είναι φαινόμενα που πρέπει να εξαλειφθούνε καθώς δείχνουν μόνο τον φόβο της κυβέρνησης, της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ για το τι πρόκειται να ξεσπάσει το επόμενο διάστημα

Οσο και να προσπαθούν να μας καταστείλλουν και να μας φιμώσουν, εμείς πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και το φοιτητικό κίνημα πολλές δεκαετίες έχει αποδείξει ότι θα μπαίνει ανάχωμα στα σχέδια τους και παρά την προσπάθεια να ξεμπερδεύουν με εμάς, πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου να μπαίνει ανενόχλητη στα σπίτια μας!

Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια Ν…

2 hours ago

Επιτήδειοι ξεγελούν πολίτες σε όλη την Κρήτη με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη, με τους επιτήδειους χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα να…

2 hours ago

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για τον 60χρονο Αντώνη Βαρότση, ιδιαίτερα…

2 hours ago

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε "επιτέλους, ζέστη", λέμε... "επιτέλους, βροχή". Από την…

2 hours ago

Αρνείται τον βιασμό ο 28χρονος – Έκανε λόγο για συναινετικές ερωτικές περιπτύξεις

Εντοπίστηκε ο 28χρονος Πακιστανός που καταγγέλθηκε από την μητέρα της 16χρονης Βρετανίδας ότι την βίασε…

2 hours ago

This website uses cookies.