18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ρέθυμνο: Νέο «λίφτινγκ» στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Ημερομηνία:

Την προσοχή των οδηγών που κινούνται σε περιοχές της ενδοχώρας, εφιστά η περιφέρεια Κρήτης, η οποία έχει ξεκινήσει μια σειρά έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.
Και ενώ όλα δείχνουν πως θα τελειώνουν σύντομα τα βάσανα των κατοίκων της υπαίθρου, σε μια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος…

Αναλυτικότερα, σ’ ένα νέο “λίφτινγκ” πρόκειται να υποβληθεί πολύ σύντομα το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης με σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η αρχή έγινε από το Ρέθυμνο, όπως ανακοίνωσε το πρωί η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, η οποία μίλησε για τις δύο εργολαβίες που έχουν προγραμματιστεί και που αφορούν η μία στην οριζόντια και κάθετη σήμανση και η δεύτερη στην προστασία του οδικού δικτύου από πτώσεις βράχων και κατολισθήσεων.

Για το λόγο αυτό οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας εφιστούν την προσοχή των οδηγών κυρίως στα σημεία πριν και μετά από τον οικισμό Μέλαμπες, στο δρόμο προς την Αγία Γαλήνη, στο δρόμο που συνδέει το Σπήλι με το Γερακάρι, καθώς και στο δρόμο Αρκάδι – Θρόνος.

Παράλληλα με αυτή την εργολαβία και συγκεκριμένα προς τα τέλη του Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει και το έργο της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου, μιας και έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πέρα όμως από τους κατοίκους της ενδοχώρας, κραυγή απόγνωσης εξακολουθούν να εκφράζουν και οι κάτοικοι του Ατσιποπούλου -που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Ρεθύμνου- εξαιτίας της άθλιας και επικίνδυνης κατάστασης που παρουσιάζει ο εν λόγω επαρχιακός δρόμος που διέρχεται από την περιοχή τους και ο οποίος συνδέει το Ατσιπόπουλο με τον Πρινέ. Οι ίδιοι τονίζουν πως μέχρι σήμερα από θαύμα δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές στα κατά καιρούς τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται.

Η Μαίρη Λιονή, που δηλώνει γνώστης του προβλήματος, τονίζει πως η περιφέρεια έχει ήδη φροντίσει ώστε να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη κιόλας εβδομάδα μία άλλη εργολαβία, βάσει της οποίας θ’ αποκατασταθεί και το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Άλλωστε, ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει υπογράψει σχετική απόφαση για τη διάθεση ποσού πάνω από 740 χιλιάδες ευρώ, που αφορά στην αποκατάσταση του δρόμου από τον κόμβο Ατσιποπούλου έως τον Πρινέ, καθώς και του τμήματος της παλιάς εθνικής οδού στις περιοχές του αδελιανού και πηγιανού Κάμπου.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr   

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...