13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρέθυμνο: “Πήγε” για Power pass 265 ευρώ και έχασε … δεκαπλάσια!

Ημερομηνία:

Power pass 265 ευρώ του έταξαν τηλεφωνικά, με “ελαφρύτερο” λογαριασμό βρέθηκε, ένας 42χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο. Ο άνδρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του συστήθηκε ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος του μίλησε για επίδομα που ο 42χρονος, δήθεν, δικαιούνταν, της τάξης των 265 ευρώ.

Κατόπιν του ζήτησε το email του και το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού, στοιχεία τα οποία ο 42χρονος έδωσε. Λίγο αργότερα έλαβε ένα σύνδεσμο στο email του, έκανε “κλικ” και οδηγήθηκε σε πλατφόρμα πανομοιότυπη με αυτή του ebanking της τράπεζας Πειραιώς. Την ώρα που ο άνδρας συμπλήρωνε τους κωδικούς του, δεν πέρασε από το μυαλό του ότι τα προσωπικά αυτά στοιχεία υποκλέπτονταν, αντιλήφθηκε όμως την απάτη όταν διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του “ξαλαφρώθηκε” κατά 2.900 ευρώ!

Για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία, έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η τράπεζα και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...