15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ρένα Κουβελιώτη: Συγκινεί η εξομολόγησή της για τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Ημερομηνία:

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές της δημοσιογράφου του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, αναφορικά με τη μεγάλη μάχη που δίνει με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου. Η δημοσιογράφος που έγραψε βιβλίο με τίτλο «Θα μ’ αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι», σημειώνει για τη συρρίκνωση εγκεφάλου που είναι το πρόδρομο στάδιο της άνοιας τα εξής: «Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…».

Όπως εξηγεί η ίδια όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν παρουσιάστηκαν κάποια κενά μνήμης. «Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου: Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Ρένα Κουβελιώτη διευκρίνισε ότι έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο για τα δύο της παιδιά. Τον 15χρονο γιο της και την 10χρονη κόρη της. «Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου σιγά σιγά. Τι αξία έχει η ζωή μου χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τι έχω; Τι θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου;» γράφει στο βιβλίο η δημοσιογράφος μεταφέροντας στο στόμα της Ηλέκτρας τις δικές της αγωνίες.

«Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τι να προσέξουν; Τι να αποφύγουν; Να μην επαναλάβουν τα λάθη τα δικά μου; Θα προλάβω; Τι περιθώρια έχω; Και τι να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι, πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν διαθήκη;» προσθέτει στα ερωτήματα.

Η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη γιατί αφηγήθηκε στα παιδιά της τη ζωή της και τα προετοιμάζει για το μέλλον με τρόπο σπαρακτικό.

«Ακόμα κι αν δεν θα σε θυμάμαι, να ξέρεις πως σε αγάπησα τόσο πολύ που φτάνει για να καλύψει δέκα ζωές σου και άλλες τοσες δικές μου.

Θέλω να μου υποσχεθείς πως αν δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ θα φροντίσεις να πάω σε κάποιον ειδικό χώρο, σε ένα σπίτι με ανθρώπου που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Μη σου περάσει ούτε μια στιγμή απο το μυαλό πως η ψυχή μου δεν θα αισθανθεί τον εγκλωβισμό σου. Ακόμα κι αν το μυαλό μου κοιμηθεί, η ψυχή μου – καθότι μεγάλη αλήτισσα – θα τα αισθάνεται όλα σε διαβεβαιώ. Έτσι αν νιώσω πως σκλαβώνεσαι εξαιτίας μου, θα μαραθώ, θα πεθάνω».

Την ίδια ώρα δεν χάνει τις ελπίδες της και τονίζει ότι σύντομα θα εξεταστεί από ακόμα έναν ειδικό γιατρό. «Τώρα, βρέθηκε και ατελής ο Ιππόκαμπος του εγκεφάλου που θεωρείται υπεύθυνος για επιληψία. Έτσι, εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Σε λίγες μέρες θα υποβληθώ σε ένα ακόμη ηλεκτροεγκεφαλογράφημα από έναν ειδικό. Παράλληλα, με έχει αναλάβει ιατρική σχολή για γονιδιακό έλεγχο. “Αν βρούμε το αίτιο ίσως με κατάλληλη αγωγή να καθυστερήσουμε την εξέλιξη».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...