17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ρέντσι: «Δεν είναι δουλειά μας να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών»

Ημερομηνία:

Στο ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη θέλησε να αναφερθεί, με γραπτή παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. “Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι πλέον νόμος και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας”, γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός και προσθέτει: “Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών”.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι “η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη”. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση, από την γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι “οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται”.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...