Σπόντες για την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη και κατά της Γερμανίας, άφησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομική ένωση.
Ο Ματέο Ρέντσι, είπε μεταξύ άλλων ότι «η ήπειρος μας στην φάση αυτή δεν μπορεί να σωθεί μόνον με την λιτότητα», και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη διότι πρέπει να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για ιδεώδη, αξίες, ελπίδες.
«Το να δώσουμε και πάλι αξία στην λέξη αξίες είναι υπόθεση πολιτισμού» συμπλήρωσε ο κ. Ρέντσι, καταλήγοντας πως η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα κενό είδωλο οικονομίστικων κανόνων.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.