24.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Ρήγμα «58» – ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Οι διαφωνίες για την μορφή που θα είχε το κοινό ευρωψηφοδέλτιο αποτέλεσαν την αιτία για το διαζύγιο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και των «58». Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη.
Οι «58» δεν θα πάρουν μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και στην οργανωτική επιτροπή, αλλά θα συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές.
Πάντως ο Γιάννης Βούλγαρης φέρεται να διαβεβαίωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα στηριχτεί από τους «58», ενώ η Κίνηση θα παραμείνει δραστήρια και μετά τις ευρωεκλογές και πιστή στο στόχο της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Επιπλέον, εφόσον κάποιος μετέχων στην κίνηση το επιθυμεί μπορεί ατομικά να κατέβει στις ευρωεκλογές με το συμμαχικό ψηφοδέλτιο.
«Εμείς θέσαμε κάποια κριτήρια για το ψηφοδέλτιο και την παράταξη, ζητώνατς κάποιες διαβεβαιώσεις. Αυτές δεν δόθηκαν και έτσι οδηγηθήκαμε σε μια “μη συμμετοχή” -και όχι ρήξη– των “58” ως “58” στο ευρωψηφοδέλτιο», δήλωσε στο tvxs.gr ο Σταύρος Λειβαδάς, μέλος του Συντονιστικού οργάνου της Κίνησης.

Επιβεβαίωσε ότι οι «58» θα συμμετάσχουν στην συνδιάσκεψη για την κεντροαριστερά υποστηρίζοντας τις θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρι τώρα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ανανέωση των προσώπων κατά την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου. «Αυτά τα λέγαμε, τα λέμε και θα τα λέμε», εξηγεί, προσθέτοντας ότι το μόνο που αλλάζει είναι η συμμετοχή στο κοινό ψηφοδέλτιο καθώς δεν δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από την Χαριλάου Τρικούπη ότι θα είναι «επαρκώς ανανεωτικό, όπως θα το θέλαμε».
Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει από την Χαριλάου Τρικούπη.
Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό της κίνησης προηγήθηκαν ημέρες μεγάλης αναστάτωσης από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σταυροδοσία. Κι αυτό γιατί υπήρξε δυστοκία στην εύρεση υποψηφίων. Μόνο ο Νίκος Μπίστης και η Αθηνά Δρέττα – προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ – εξέφρασαν την επιθυμία να κατέβουν. Εκτός αυτού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και «58» υπήρξαν αντιθέσεις για το όνομα και τα σύμβολα του συμμαχικού σχήματος. Μια μεγάλη ομάδα πρωτοστατούντος του Γιάννης Βούλγαρη θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να καπελώσει στο σχήμα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...