21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ραγίζει καρδιές το τραγούδι του πατέρα για τον 22χρονο Νίκο από τα Χανιά

Ημερομηνία:

Ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, που όμως δε θα γιορτάσει ποτέ, ο πατέρας του Νικόλα Μπιτσάκη, του Χανιώτη φοιτητή που έχασε τη ζωή του πριν από περίπου δύο χρόνια στη Λάρισα, έγραψε ένα τραγούδι, για τον αδικοχαμένο γιο του.

«Σήμερα θα έκλεινες τα 24- επίγεια χρόνια σου ……. Χρόνια αγγελικά ψυχή μου!

«Ήτανε παλικάρι 22 χρονών και του έστησες καρτέρι ένα πρωινό. Ήτανε παλικάρι γεμάτο με ζωή και του ‘κοψες το νήμα μια Κυριακή πρωί. Χάρε να ήσουν άνθρωπος να ‘χες ψυχή στα στήθια. Πριν ρίξεις βόλι να ‘βλεπες τον άλλονε στα ίσια. Χάρε να ήσουν άνθρωπος να ‘χες καρδιά και μπέσα. Πριν ρίξεις βόλι να ‘βλεπες, πρώτα στα μάτια μέσα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο του onlarissa.gr

Δυο χρονιά μετά την τραγωδία στην Λάρισα

Το μοναχοπαίδι της οικογένειας του Εμμανουήλ Μπιτσάκη από τα Κατσιφαριανά Χανίων έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από πλινθόκτιστη κολόνα που συγκρατούσε τη μεταλλική πόρτα εισόδου μιας εγκαταλελειμμένης διώροφης κατοικίας, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Οικ. εξ Οικονόμων, στο κέντρο της Λάρισας.

Μια αδιανόητη τραγωδία, ένα απίστευτο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 07:20 το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2022, όταν ο 22χρονος «λάκτισε τη μεταλλική πόρτα εισόδου του κτιρίου», με αποτέλεσμα «η πλινθόκτιστη κολόνα που τη συγκρατούσε και η οποία είχε υποστεί λόγω της πλημμελούς συντήρησής της φθορές να καταρρεύσει και τμήματα αυτής να προκαλέσουν σε αυτόν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνεπεία της οποίας αποκλειστικά και μόνο επήλθε ο θάνατός του» σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Σχεδόν δύο χρόνια από τον θάνατο του 22χρονου που σπούδαζε στη Λάρισα, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» άσκησε δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά και σε βάρος υπηρεσιακού στελέχους του Δήμου Λαρισαίων, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...