22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ραντεβού Τράπεζας Ελλάδος με Παγκρήτια και Συνεταιριστική Χανίων για πιθανή συγχώνευσή τους!

Ημερομηνία:

Απαράβατος όρος για να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι να προηγηθεί εξεύρεση κεφαλαίων μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Το κατώφλι της Τράπεζας της Ελλάδος θα περάσουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι διοικήσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων προκειμένου στη συνάντησή τους με την ηγεσία της ΤτΕΕΛΛ 0,00% να στρωθεί ο οδικός χάρτης που θα επιτρέψει τη συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι δύο τράπεζες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις συζητήσεις, με στόχο τη συνένωση των δυνάμεών τους, ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι ώριμο και περνά μέσα από όρους και προϋποθέσεις.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας υπογραμμίζουν στο Euro2day.gr ότι ο επόπτης θα επιτρέψει τη συγχώνευση υπό τον όρο να βρεθούν πρώτα τα απαραίτητα κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Πρόκειται για απαράβατο όρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η στόχευση των δύο τραπεζών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά και την απόκτηση πλήρους τραπεζικής άδειας, επεκτείνει διαρκώς τις εργασίες της και στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων της στην αγορά, κυρίως στο κομμάτι της χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τον πρωτογενή τομέα, το real estate, μέχρι τη μεσαία βιομηχανία και την ενέργεια.

Από την πλευρά της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διατηρεί αξιοσημείωτα μερίδια στην τοπική αγορά, ωστόσο η περαιτέρω ανάπτυξή της περνάει μέσα από την αύξηση των μεγεθών της. Εν γένει η κατεύθυνση που έχει δοθεί προς τις Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι η ενδυνάμωσή τους μέσω της ενίσχυσης των κεφαλαίων τους.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...