21.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Ρεκόρ βροχοπτώσεων στα Χανιά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr

Ημερομηνία:

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, και κυρίως στα δυτικά του νησιού, τα οποία είχαν επηρεαστεί σημαντικά και από την κακοκαιρία «Χιόνη», που προκάλεσε πλήθος προβλημάτων, καταστροφές, και δυστυχώς την απώλεια τεσσάρων αθρώπων.

Στον Πίνακα 2, φαίνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του εθνικού αστεροσκοπείου έως το πρωί της Δευτέρας 25/02. Όπως φαίνεται, σταθμοί της περιοχής των Χανίων κατέγραψαν βροχόπτωση άνω των 190 χιλιοστών, μέσα στις 10 πρώτες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη(βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 26/02. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες. Στον Χάρτη 1 φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι/χιόνι), έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, και το Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26/02 θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

meteo.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργυρός για τον γάμο Κασσελάκη στην Κρήτη: Αν δεν έχω συναυλία, θα κατέβω με χαρά

Ο Γιώργος Λιάγκας συνάντησε τον Στέφανο Κασσελάκη στις Σπέτσες...

Χωρίς ρεύμα το ανατολικό τμήμα της πόλης των Χανίων

Σημαντική βλάβη σημειώθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ επί της...

Καλωσόρισαν τις χελώνες Caretta – Caretta στον Σταυρό | Φωτός

Δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλου του Σταυρού συμμετείχαν στην...