20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ρεκόρ θανάτων λόγω γρίπης, καταγγέλλουν οι γιατροί

Ημερομηνία:

Για βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα την φετινή χρονιά, λόγω της εποχικής γρίπης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς όπως υποστηρίζει φέτος καταγράφηκε θλιβερό ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών ασθενών, σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. Ο ΙΣΑ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για ολιγωρία και του αποδίδει ευθύνες, για σωρεία παραλείψεων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΙΣΑ από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα, 185 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 403 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την προηγούμενη περίοδο (2014-2015), 111 ασθενείς κατέληξαν και 233 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Την περίοδο 2013-214, 145 κατέληξαν, ενώ 330 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Την περίοδο 2012-2013, κατεγράφησαν 43 θάνατοι και 108 εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ την περίοδο 2011-2012 οι θάνατοι ήταν 54 και οι εισαγωγές σεΜΕΘ 121.

«Όπως διαπιστώνεται κατά τη φετινή χρονιά είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ, της τελευταίας πενταετίας. Το υπουργείο Υγείας, έχει βαρύτατες ευθύνες, για σωρεία παραλείψεων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ υπενθυμίζει ότι, φέτος ήταν η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το φθινόπωρο εκστρατεία ενημέρωσης των ομάδων υψηλού κινδύνου, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από κάθε άλλη χρονιά.

Αναφέρει ακόμα ότι δεν ανανεώθηκαν εγκαίρως οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

Και τέλος σημειώνει ότι, «τα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες παραμένουν ακέφαλα, χωρίς διοικήσεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η επιδημία».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...