26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Ρεκόρ 3ετίας στην πτώση του τζίρου

Ημερομηνία:

Την υψηλότερη πτώση της τελευταίας τριετίας σημείωσε αυτό το καλοκαίρι, κατά την περίοδο των εκπτώσεων, ο τζίρος στο λιανεμπόριο, έναντι πτώσης 15% το καλοκαίρι του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα κινήθηκε σε λίγο καλύτερους ρυθμούς αφού η μείωση άγγιξε το 10% αν αναλογιστεί κανείς πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η μείωση έφθασε έως και το 60%.

Οι εκπτώσεις έδωσαν ήδη τη θέση τους στις προσφορές όπου οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν εποχιακά προιόντα σε ακόμη καλύτερες τιμές.

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τονίζει
:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει την λήξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων έτους 2011. Παρακαλούμε τους κύριους συναδέλφους να αφαιρέσουν από παντού όλες τις σχετικές πληροφοριακές επιγραφές που αναφέρονται στις εκπτώσεις. Τους ενημερώνουμε βέβαια ότι όσοι θέλουν μπορούν να προβούν σε 10 ήμερο προσφορών κοινοποιώντας την πραγματοποίηση τους στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Συγκεκριμένα επιτρέπονται οι προσφορές προϊόντων για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες μέρες , εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων , σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Η αίτηση δήλωσης προσφορών διατίθεται στο γραφείο μας (Ελ.Βενιζέλου 4 , Μέγαρο ΕΒΕΧ 3ος , τηλ.επικοινωνίας 28210-43028 / 09:30-13:30)
Ενημερώνουμε τους φίλους   καταναλωτές ότι μπορούν να προμηθευτούν εποχιακά προϊόντα σε ακόμα καλύτερες τιμές από τις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν προσφορές αλλά και νέα προϊόντα από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Τους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους και στην περίοδο εκπτώσεων των τοπικών χανιώτικων  επιχειρήσεων.

Πτώση τζίρου μέχρι και 60% κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων

Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ενώ σε ορισμένες περιοχές η πτώση έφτασε μέχρι και το 60%.

Σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι και συγκεκριμένα:

– έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%

– καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%

– ένδυση, υπόδηση -10%

– βιβλία, χαρτικά είδη -10%

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών της ΕΣΕΕ (ΙΝ.ΕΜ.Υ) σε 84 Εμπορικούς Συλλόγους, όλης της χώρας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει σε σχετική ανακοίνωσή της την εκτίμησή της ότι, όπως και στο παρελθόν, οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τις καλοκαιρινές εκπτωτικές τιμές, το μεγαλύτερο διάστημα του Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας τα δεκαήμερα προσφορών, όπως άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό νόμο 3377/05.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν, κατά γενική ομολογία, μειωμένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου, ενώ όσοι δήλωσαν είτε αύξηση είτε ότι κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα ανήκουν στις νησιωτικές περιοχές και επηρεάζονται άμεσα από την αύξηση της επισκεψιμότητας των αλλοδαπών τουριστών. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές ήταν αξιοσημείωτη η έλλειψη των Ελλήνων τουριστών και αντίστοιχα αισθητή η μείωση στα ταμεία των καταστημάτων των θερινών προορισμών που προτιμούν οι ελληνικές οικογένειες.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η άποψη της δυναμικής έναρξης των εκπτώσεων, αφού σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων του δείγματος δήλωσε ότι η καλύτερη περίοδος των εκπτώσεων είναι ο πρώτος μήνας (15/7 έως 15/8).

Η χρήση των πιστωτικών καρτών τη θερινή περίοδο περιορίστηκε στις περιπτώσεις άτοκων δόσεων ή σε συνδυασμό με μετρητά, ενώ γενικά ήταν και πάλι μειωμένη, γεγονός που συνεχίζει να οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών και φυσικά στα υψηλά επιτόκια χρέωσης.

”Από τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ, με τη βοήθεια και τη συνεργασία 84 τοπικών φορέων, είναι εμφανές ότι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έλειψαν και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο από τα ταμεία βασικών κλάδων του λιανεμπορίου, δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στο χονδρεμπόριο, τη μεταποίηση, το εισαγωγικό εμπόριο και σημαντικές απώλειες στην απασχόληση, τη ρευστότητα, την απόδοση του ΦΠΑ, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, αλλά και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις” όπως αναφερεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...