16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρεύμα από το ηπειρωτικό σύστημα στην Κρήτη – Σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση

Ημερομηνία:

Τέθηκε σε λειτουργία τα ξημερώματα του Σαββάτου η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου και το νησί ηλεκτροδοτείται πλέον και από το ηπειρωτικό σύστημα.

Η λειτουργία της διασύνδεσης επισπεύστηκε από τον ΑΔΜΗΕ ύστερα από αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού που διαταράχθηκε εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα Χανιά.

Από χθες το μεσημέρι γίνονταν εκ περιτροπής διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος. Η θέση της διασύνδεσης σε λειτουργία ομαλοποιεί την κατάσταση μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στο σταθμό της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ – Επιτυχής ηλεκτροδότηση της Κρήτης με τη νέα διασύνδεση του ΑΔΜΗΕ

Τα πρώτα λεπτά της 3ης Ιουλίου ξεκίνησε η διακίνηση φορτίων προς το μεγαλύτερο ελληνικό νησί

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι τα πρώτα λεπτά της 3ης Ιουλίου, ώρα 00.09, η Κρήτη ηλεκτροδοτήθηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η μεταφορά ηλεκτρικών φορτίων μέσω του νέου υποβρύχιου καλωδίου Υψηλής Τάσης αναμένεται να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης μετά τη μείωση στο ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό του νησιού. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ μετέβη άμεσα στην Κρήτη όπου συνεργάστηκε στενά με το τοπικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλέστερη διακίνηση ενέργειας προς το μεγαλύτερο νησί της χώρας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Παρά τις δυσχερείς συνθήκες του εγχειρήματος, δεδομένης της έλλειψης φορτίων στην Κρήτη και του υψηλού φορτίου στην ηπειρωτική χώρα τις τελευταίες ημέρες, η διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου τέθηκε σε επιτυχή λειτουργία από το προσωπικό των Διαχειριστών. Είμαστε περήφανοι διότι η νέα διασύνδεση που υλοποίησε ο ΑΔΜΗΕ θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Κρήτης, διασφαλίζοντας σταθερή, φθηνή και πράσινη ηλεκτροδότηση».

Το έργο συνολικού ύψους 380 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

admie

Στιγμιότυπο από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας Κρήτης αμέσως μετά την έναρξη ροής φορτίων προς το νησί

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...