15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ροζ φεγγάρι: Έρχεται η πιο φωτεινή Πανσέληνος της χρονιάς

Ημερομηνία:

Όσοι μείνουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν το ολόγιομο φεγγάρι της 27ης Απριλίου, που φέρει το όνομα “Ροζ Πανσέληνος”.

Πρόκειται για το πρώτο και σίγουρο φωτεινότερο ολόγιομο φεγγάρι του 2021, με το τελευταίο να παρατηρήθηκε τον περασμένο Μάιο και το επόμενο να αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σχεδόν ακριβώς ένα μήνα αργότερα, στις 26 Μαΐου. Θα κορυφωθεί στις 4.31 π.μ. BST στις 27 Απριλίου.

Αυτή η πανσέληνος θα είναι κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 14% μεγαλύτερη από μια τυπική πανσέληνο. Η υπερπανσέληνος του Απριλίου ονομάζεται “ροζ” καθώς στο βόρειο ημισφαίριο συμπίπτει με την άνοιξη και την άνθιση. Το χρώμα της δεν είναι ξεκάθαρο “ροζ”, καθώς ανάλογα με την περιοχή μπορεί να πάρει κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα.

Σε κάθε περιοχή του κόσμου, η πανσέληνος θα φαίνεται σε διαφορετικό μέγεθος και χρώμα.

Το εν λόγω φαινόμενο προκύπτει όταν το φεγγάρι πλησιάζει το κοντινότερο σημείο του στη Γη στην τροχιά του και δίνει την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Πέρυσι, το φεγγάρι πέρασε από απόσταση 360.000 χιλιομέτρων από τη Γη, ενώ η πανσέληνος του Απριλίου θα απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από τη Γη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ