26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Ροκάκης: Το Χανιώτικο Λιανεμπόριο χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Ημερομηνία:

Επιστολή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως σχετικά με την επερχόμενη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης.

Όπως τονίζει ο κ. Ροκάκης η ψηφιοποίηση αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την επιχειρηματικότητα και των Χανίων, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις τάξεις των επιχειρηματιών. Γι’ αυτό, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απαιτείται επαρκής προετοιμασία ώστε η μετάβαση σε κάθε ψηφιακή μεταρρύθμιση να είναι ομαλή χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις ήδη επιβαρυμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ροκάκη:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Σε λίγες ημέρες και το Χανιώτικο Λιανεμπόριο, ενώ μόλις ξεκίνησε η απαιτητική Τουριστική περίοδος και με αυξημένα τα λειτουργικά του κόστη, καλείται από την Ελληνική Πολιτεία να εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας με κεντρικό συναινετικό στόχο την εξάλειψη της αδήλωτης ή υποδηλούμενης εργασίας.

Στρατηγική προτεραιότητα και για την Επιχειρηματικότητα των Χανίων αποτελεί η Ψηφιοποίηση της εθνικής Οικονομίας, ως αναπτυξιακού εργαλείου, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης, της εμπιστοσύνης και της λειτουργίας της προς όφελος των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των πελατών μας. Στο Επιμελητήριο Χανίων μάλιστα έχουμε ήδη διοργανώσει σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης και των Σύλλογο Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Χανίων ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών μας, σχετικά με τις προωθούμενες αποφάσεις της Πολιτείας που αφορούν στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και οφείλουμε να σας μεταφέρουμε τη μεγάλη ανησυχία των συναδέλφων μας.

Συνεπώς, απαιτείται εκ μέρους της Πολιτείας ουσιαστικός διάλογος, εκπαίδευση και επαρκής τεχνική προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση σε κάθε ψηφιακή μεταρρύθμιση, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις ήδη επιβαρυμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι σήμερα ακόμα διαθέτουν αυξημένους πόρους για να επιλύσουν σημαντικές δυσκολίες, ώστε να προσαρμοστούν σε πιεστικό χρόνο και στη νέα εφαρμογή της διασύνδεσης των POS και της άμεσης διαβίβασης των δεδομένων στην ΑΑΔΕ, καθώς και στη λειτουργία μέσω του συστήματος IRIS. Την ιδιά στιγμή μάλιστα οι εταιρείες λογισμικού αδυνατούν να συνεργαστούν και να εξυπηρετήσουν το σύνολο των επιχειρήσεων εμπρόθεσμα.

Είναι σημαντικό άμεσα να δοθεί ικανός χρόνος για βελτιωτικές αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε αυτή να λειτουργήσει αξιόπιστα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ελληνικής Πολιτείας, προς όφελος των εργαζομένων και της υγιούς Επιχειρηματικότητας. Το αίτημα του Εμπορικού κόσμου των Χανίων προς την Ελληνική Πολιτεία είναι η παράταση της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο Λιανεμπόριο, τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους (31/12/2024), ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος και υποστήριξη στις επιχειρήσεις μας να προσαρμοστούν ομαλά στις σημαντικές διαχειριστικές επιβαρύνσεις της μεταρρύθμισης.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά...

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία...

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί...

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι...