25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ρομπόλης: «Καμπανάκι» για ύφεση πάνω από 10%

Ημερομηνία:

Καμπανάκι για την οικονομία χτύπησε ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, σχολιάζοντας στην εκπομπή«Κοινωνία Ώρα MEGA», τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία τον Μάρτιο-Απρίλιο υπήρξαν απώλειες για την οικονομία της τάξης των 8,8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ρομπόλης, εκτίμησε ότι η ύφεση για το 2020 θα κινηθεί σε διψήφιο αριθμό, δηλαδή πάνω από 10%. Αυτό θα συνοδεύεται από αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και τα εισοδήματα.

Σχετικά με το «αποτύπωμα» που θα αφήσει η ύφεση στην οικονομία, σχολίασε ότι το 2021 αναμένεται να εμφανιστεί ανάκαμψη όμως για να επανέλθει η οικονομία στα προηγούμενα επίπεδα θα χρειαστεί να περιμένουμε έως το τέλος του 2023.

Εκτίμησε δε ότι το 25% των επιχειρήσεων βρίσκεται σε κίνδυνο λουκέτου.

Εντύπωση πάντως, προκαλεί το γεγονός, ότι οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν την ενίσχυση των 534 ευρώ πρέπει να αναρτήσουν αφίσα στο χώρο εργασίας στην οποία θα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ