18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ροναλντίνιο: Ο χαμογελαστός «μάγος» της μπάλας που ξέμεινε από κόλπα

Ημερομηνία:

Το ταλέντο του αστείρευτο, Το χαμόγελο του χαρακτηριστικό, Ένας μάγος της μπάλας πού δεν κατάφερε ποτέ να χαλιναγωγήσει τα πάθη του. Ο Ρολαλντίνιο ήταν για πολλούς ο κορυφαίος της περασμένης δεκαετίας του και κάνεις δεν ξέρει πως θα εξελισσόταν η καριέρα του αν είχε κάνει άλλες επιλογές. Επισκεφτείτε τη bet365και δείτε τις αγορές από τους τελευταίους αγώνες της Μπάρτσα πριν τη λήξη της Λα Λίγκα.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας του και το προσωνύμιο «Ροναλντίνιο»

Ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα όμως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με μοναδικό όνειρο και στόχο όπως όλα τα παιδιά, να γίνει ποδοσφαιριστής. Έχασε πολύ μικρός τον πατέρα του ο οποίος ήταν το ίνδαλμα του όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε πάρα πολλές δηλώσεις του. Παλιός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και εκείνος ο οποίος εργαζόταν ως ηλεκτροσυγκολλητής σε τοπικό ναυπηγείο.

Το 1998 ο Ροναλντίνιο έκανε το ντεμπούτο του με την Γκρέμιο στο Κόπα Λιμπερταδόρες, και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στη γενιά του, οδήγησε την Γκρέμιο σε πολλές κατακτήσεις τίτλων στις μικρές κατηγορίες και ένα χρόνο αργότερα κλήθηκε στην Εθνική Βραζιλίας για το Copa America της Παραγουάης, εκεί υπήρχε ήδη ένας Ρονάλντο, και έτσι του κόλλησαν το Ροναλντίνιο επειδή ήταν νεότερος. Με τη «Σελεσάο» κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο το 2002 με συμπαίκτες τους Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Καφού.

Το άλμα στην Ευρώπη

Όπως όλοι οι λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές έτσι και ο Ροναλντίνιο από τα πρώτα χρόνια κιόλας της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήθελε να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Μετά από ένα πολύ καλό Κόπα Αμέρικα το 1999 κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Παρι Σεν Ζερμέν έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι καλές εμφανίσεις στο Σαμπιονά αλλά και η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2002 άνοιξαν ορθάνοιχτα την πόρτα ένα χρόνο αργότερα για τον Ροναλντίνιο ο οποίος υπογράφει στην Μπαρτσελόνα εκπληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, να φορέσει την φανέλα με το νούμερο 10 των “Μπλαουγκάνα”. Το 2004 και το 2005 κέρδισε το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς από την FIFA ενώ στα 5 χρόνια που έμεινε στην Βερκελώνη πήρε ένα Champions League, δύο πρωταθλήματα, Ισπανίας και δύο κύπελλα.

Το χειροκρότημα των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης

Καμιά φορά λένε πώς η καταξίωση έρχεται όταν σε μνημονεύουν και οι αντίπαλοι. Έτσι συνέβη και με τον Ροναλντίνιο, σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές στον αθλητισμό, όπου οπαδοί της μισητής της Ρεάλ Μαδρίτης σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον Βραζιλιάνο «μάγο» που με εκπληκτική εμφάνιση και δύο γκολ θριάμβευσε στο “classico” τον Νοέμβρη του 2005. Εκεί η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-0 στο Μπερναμπέου χάρις στα τέρματα των Ροναλτίνιο και Έτο.

Η συνεργασία με τον Γκουαρντιόλα και η κάτω βόλτα στην καριέρα του.

Τα πρώτα χρόνια στην Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα με την συμπεριφορά του Βραζιλιάνου Σούπερ σταρ, λίγο μετά το 2006 και την κατάκτηση του μοναδικού Champions League που έχει στην καριέρα του ο Ροναλντίνιο άρχισαν τα προβλήματα κυρίως με την εξωγηπεδική ζωή.

Άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους βίντεο πού έδειχναν τον Βραζιλιάνο να χορεύει σε πάρτι ενώ οι ανακοινώσεις από τους «μπλαουγκράνα» έλεγαν για αδιαθεσία και για αυτό έχασε την προπόνηση.

Το 2008 ο Πέπε Γκουαρντιόλα  έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα με τον Καταλανό τεχνικό να παίρνει μία μεγάλη απόφαση να διώξει το Βραζιλιάνο καθώς θεωρήθηκε κακή επιρροή ακόμα και για τον Λιονέλ Μέσι που ήταν ο διάδοχος του.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα για το χαμογελαστό παιδί των γηπέδων ήταν η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι εμφανίσεις του με τους «ροσονέρι» δεν δικαίωσαν πότε τα πολλά εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για την απόκτησή του, με την κάθοδο της καριέρας του Ροναλντίνιο να έχει ξεκινήσει.

Αποτέλεσμα όλον αυτόν η μη κλήση του στην Εθνική Βραζιλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας το 2010. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Βραζιλία και υπέγραψε στην Φλαμένγκο, τα πολλά προβλήματα κυρίως στο οικονομικό κομμάτι δεν επέτρεψαν στον Ροναλντίνιο να παραμείνει και έτσι λίγους μήνες αργότερα υπογράφει στην Ατλέτικο Μινέιρο την οποία βοήθησε για να κατακτήσει το πρώτο της Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτός να ήταν και ο τελευταίος σπουδαίος τίτλος ως ποδοσφαιριστή καθώς μετά την Ατλέτικο αγωνίστηκε στο Μεξικό μέχρι να επιστρέψει ξανά στη Βραζιλία το 2015 για λογαριασμό της Φλουμινένσε. Το 2018 και μετά από περιπλάνηση τού μέχρι και την Ινδία σε πρωτάθλημα Φούτσαλ (ποδόσφαιρο σάλας) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

"google ad"

Η απόλυτη απομυθοποίηση εντός σταρ 

Στις 5 Μαρτίου του 2020 ο Ροναλτίνιο του οποίου του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα λόγω υπέρογκων χρεών προς το δημόσιο, πιάστηκε στο αεροδρόμιο της Παραγουάης από τις τοπικές αρχές καθώς προσπάθησε μαζί με τον αδελφό του να περάσουν τα σύνορα της χώρας με πλαστά διαβατήρια.

Τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν πως δεν γνώριζαν για την παραποίηση των εγγράφων με τις τοπικές αρχές να μην τους πιστεύουν και να εκδίδουν εντολή για προφυλάκιση. Για πολύ καιρό ο κάτοχος του παγκοσμίου κυπέλλου του 2002 έπαιζε 5Χ5 με την ποδοσφαιρικής ομάδας της φυλακής προσπαθώντας να εξασφαλίσει μεγαλύτερες μερίδες φαγητού.

Λίγους μήνες αργότερα ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κατάφερε να λύσει τα οποία θέματα είχε με τις αρχές της Παραγουάης, και να επιστρέψει στη Βραζιλία με πλήθος κόσμου να τον περιμένει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί σαν άλλοτε πρωταθλητή κόσμου.

Στα 40 του χρόνια σήμερα ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος της δεκαετίας 2000- 2010, ζει από εμφανίσεις σε διάφορα events και διαφημιστικά σποτ καθώς ακόμα η αγάπη του κόσμου είναι αστείρευτη. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρνουν τον Λιονέλ Μέσι να έχει πληρώσει την εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος από τις Παραγουανικές αρχές ο Βραζιλιάνος καθώς δεν ξέχασε ποτέ ποσό τον είχε βοηθήσει στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Ο Ροναλντίνιο ήταν για πολλούς όπως και για τον  ίδιο τον Μέσι ο απόλυτος «μάγος της στρογγυλής θεάς». Τα πολλά χρήματα και η τεράστια φήμη, δεν άφησαν ποτέ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη να «πιάσει ταβάνι».

Επιμέλεια: webfreebets.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ