Τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για ακούσια χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, καταρρίπτουν στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις τους γιατροί που παρακολουθούσαν την 9χρονη, αλλά και στοιχεία της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.
Οι γιατροί αρνούνται ενώπιον της ανακρίτριας ότι χορήγησαν την ουσία, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει στην Παιδιατρικές Κλινικές, δεν προκύπτει «απώλεια» της δολοφονικής ποσότητας από το νοσοκομείο, ενώ θεωρείται απίθανο να χορηγήθηκε από «λάθος», καθώς τα 6,5 mg που βρέθηκαν στο αίμα του παιδιού, εμπεριέχονται σε τουλάχιστον 15 αμπούλες.
«Όχι. Είναι ένα φάρμακο που δεν το έχω χορηγήσει ποτέ και δεν υπάρχει στην Α’ Παιδιατρική Κλινική και γενικότερα δεν χρησιμοποιείται στις Παιδιατρικές Κλινικές. Είναι φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εντατικές μονάδες ή στο αναισθησιολογικό. Άλλωστε όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στη Γεωργία είναι καταγεγραμμένα στην καρτέλα φαρμάκων που συμπεριλαμβάνεται στον ιατρικό της φάκελο, ο οποίος σας έχει αποσταλεί», ανέφερε ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας γιατρός που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα, όταν ρωτήθηκε για την κεταμίνη.
Παρά τις αναφορές των γιατρών ένας από τους άξονες της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένει σύμφωνα με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, το γεγονός ότι στο Παίδων υπήρχε κεταμίνη. «Κατόπιν δικού μας αιτήματος, στην έγγραφη απάντηση του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι υπάρχει η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική σε τέσσερις ειδικές πτέρυγες, μία από τις οποίες είναι η ΜΕΘ. Η ουσία αυτή είναι διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι εκτάκτων αναγκών της μονάδας εντατικής θεραπείας και είναι μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια των 100 mlg, τα οποία με βάσει τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.
Το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε η ουσία από ιατρικό λάθος, απέκλεισε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλέξανδρου, μιλώντας στο MEGA. «Η ποσότητα ωστόσο που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν τρεις βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.
Αναζητήσεις από το e-mail του Μάνου Δασκαλάκη
Την ίδια ώρα τα πρώτα αποτελέσματα της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκάλυψαν ότι η αναζήτηση ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και ουσιών που «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου, έγινε από e-mail που ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα το e-mail, tanalias219@gmail.com, χρησιμοποιήθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου, για αναζητήσεις σε φαρμακευτικά βιβλία και ιατρικές ενέργειες, από τις οποίες προέκυψαν οι αναδυόμενες διαφημίσεις, που περιλαμβάνουν και την κεταμίνη. Ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης είχε αναφέρει στην Ανακρίτρια ότι το συγκεκριμένο e-mail, το είχε δημιουργήσει και το διαχειριζόταν η 33χρονη σύζυγος του.
Αναφορικά με τις ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, υποστήριξε ότι «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της Τζωρτζίνας και στον χρόνο στον οποίο είχε δημοσιευτεί η σχετική είδηση στα ΜΜΕ». Μάλιστα ο Όθων Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι οι αναζητήσεις αφορούσαν «αναισθητικά φάρμακα και όχι για ουσίες που προκαλούν θάνατο ή δηλητήρια», και έγιναν στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να αναζητά τις αναισθητικές ουσίες που χορηγήθηκαν κατά τη συγκεκριμένη εξέταση.
Εκτός από τις ευθείες αναζητήσεις «ύποπτων» φαρμάκων και ουσιών που φαίνεται να έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταξύ 12 Ιανουαρίου και 30 Μαρτίου, είχε εντοπιστεί παράλληλα πλήθος προτεινόμενων εγγράφων της Google, μεταξύ των οποίων και για την κεταμίνη, ουσία που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας. Οι διαφημίσεις της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, συνδέονται με το ιστορικό παλαιότερων αναζητήσεων, κάτι που σημαίνει, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στο παρελθόν προχωρήσει σε διαδικτυακές έρευνες για αντίστοιχες ουσίες.
Όπως προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, επισκέφτηκε στις 17 Ιανουαρίου, ιστότοπο με ιατρικά βιβλία, στον οποίο εμφανίζεται γενικός ενημερωτικός πίνακας με αναισθητικά και μυοχαλαρωτικά φάρμακα, μεταξύ τους και η κεταμίνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση έγινε δύο μόλις ημέρες πριν η Τζωρτζίνα εμφανίσει νέο πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στην Πάτρα. Τρεις ημέρες πριν τον θάνατό της 9χρονης, στις 26 Ιανουαρίου, έχει εντοπιστεί μια εγγραφή στη ροή της Google Discover που μεταξύ άλλων περιέχει μια αναφορά στον όρο κεταμίνη. Σύμφωνα με το πόρισμα όμως, ο χρήστης δεν επέλεξε την προβολή του προτεινόμενου ιστότοπου. Η μοναδική ευθεία αναζήτηση της κεταμίνης έχει καταγραφεί στις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της 33χρονης, κάτι που είχε παραδεχτεί και η ίδια η κατηγορούμενη.
Συγκεκριμένα φαίνεται να έχει γίνει αναζήτηση των όρων «κεταμίνη», «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» και «υδροχλωρική κεταμίνη». Εκτός από το ιστορικό των διαδικτυακών αναζητήσεων, οι αρχές έχουν ανασύρει από το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου, συνολικά 24 φωτογραφίες screenshots, από συνομιλίες της με γιατρό, οι οποίες περιέχουν, μεταξύ άλλων, και αναφορές σε φαρμακευτικές ουσίες.