20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρωσία: Ανησυχία για τις αναφορές περί Αμερικανών υπόπτων πίσω από τη δολοφονία του Προέδρου Αϊτής

Ημερομηνία:

Ανησυχία εκφράζει η Ρωσία σχετικά με τις πληροφορίες περί ύπαρξης Αμερικανών υπόπτων πίσω από τη δολοφονία του Προέδρου της Αϊτής.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε την ανησυχία της Μόσχας για το ότι φέρεται να έχουν συλληφθεί άτομα που έχουν την αμερικανική υπηκοότητα.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικοινωνιών της Αϊτής, Φραντς Εξαντούς, ενημέρωσε για τη σύλληψη υπόπτων, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Αϊτής, Λέον Σαρλ, ανέφερε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου πως «τέσσερις μισθοφόροι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν».

Η Ζαχάροβα τόνισε πως η Μόσχα αναμένει ότι δεν θα βρεθούν μόνο οι δράστες, αλλά και οι «εγκέφαλοι» της δολοφονίας, ενώ δήλωσε προβληματισμένη για το ότι η εσωτερική αναταραχή στη χώρα μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους που έχουν γεωπολιτικούς σκοπούς.

Η Μόσχα, να σημειωθεί, παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Η δολοφονία

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Αϊτής τραυματίστηκε θανάσιμα, την περασμένη Τετάρτη, στην ιδιωτική κατοικία του.

Από την επίθεση, η σύζυγός του δέχθηκε τραύμα από πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, η κατάστασή της, όμως, δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή της.

Σημειώνεται πως οι Αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας εικάζουν πως οι δράστες μπήκαν στην Αϊτή μέσω των εδαφών της χώρας τους και έκαναν λόγο για εντολή από «εξαιρετικά ισχυρούς Αϊτινούς που εμπλέκονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και τις απαγωγές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...