18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρωσία: Εξετάζονται τρόποι χαλάρωσης του εμπάργκο κατά Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας

Ημερομηνία:

Πιθανούς τρόπους χαλάρωσης του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων από σειρά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Νικολάι Φιόντοροφ.

«Μελετούμε δραστήρια ποιες πολιτισμένες δυνατότητες υπάρχουν να ανταποκριθούμε στις προτάσεις τους» είπε ο Ν. Φιόντοροφ, σημειώνοντας ότι πρωτίστως αναφέρεται στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο, αλλά και ότι «δεν θα ήταν επιθυμητό να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες».

«Υπάρχουν μερικές, δυο-τρεις εκδοχές, που συζητάμε και είναι κοντά στις δυνατότητες υλοποίησης» είπε ο κ. Φιόντοροφ, αναφέροντας ότι τελική απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα «Rosbusinessconsulting» υπενθυμίζει στο άρθρο της για το θέμα τις εκκλήσεις της ηγεσίας σειράς χωρών της ΕΕ, ώστε να αρθεί πλήρως ή εν μέρει το εμπάργκο εισαγωγών, που επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της.

Αναφέρεται, δε, συγκεκριμένα στις συνομιλίες του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, και ειδικότερα στην άρση των απαγορεύσεων για τα ροδάκινα, τη φράουλα και τα εσπεριδοειδή.

Στις συζητήσεις αυτές αναφέρθηκε πρόσφατα και ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα από το καθεστώς των κυρώσεων, που απαγορεύει τις απευθείας εισαγωγές φρούτων, όμως θα ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν οι «έμμεσες εισαγωγές», κατά τις οποίες φρούτα και λαχανικά εισάγονται ως πρώτη ύλη από μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων.

Τέτοιες μικτές ελληνορωσικές εταιρείες μεταποίησης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη Ρωσία και να εισάγουν αποκλειστικά ελληνική πρώτη ύλη, είχε πει ο κ. Πεσκόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...