16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ρωσία: Νόμιμος στόχος οι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Ημερομηνία:

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία σε περίπτωση εμπλοκής των χωρών αυτών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων”, δήλωσε ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, υποδιευθυντής του τμήματος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Αναφερόμαστε στην εμπλοκή εξαρτημάτων υποδομών του διαστήματος για μη στρατιωτικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων εμπορικών, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε ένοπλες συγκρούσεις “, είπε ο Βορόντσοφ στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη στην μετά COVID εποχή και έχει προκαλέσει την σοβαρότερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ