16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρωσία: Οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με F-16

Ημερομηνία:

«Οι δυτικές χώρες διατρέχουν “κολοσσιαίο κίνδυνο” αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Γκρούσκο απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση προμήθειας των F-16, τα οποία η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αποσπάσει κάποιες δεσμεύσεις για παράδοση των μαχητικών, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε χθες στους ηγέτες της G7 ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τα κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα από μέλη της Συμμαχίας για τους ουκρανούς πιλότους των F-16, ανακοίνωσαν ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Βλέπουμε ότι δυτικές χώρες παραμένουν προσκολλημένες στο σενάριο της κλιμάκωσης. Αυτό περιλαμβάνει κολοσσιαίους κινδύνους για τις ίδιες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα ληφθεί υπόψη σε όλα τα σχέδιά μας και διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» είπε ο ίδιος.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Σούνακ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε νωρίτερα με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G7.

Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν έναν θερμό εναγκαλισμό και κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλον μέχρι να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και να ξεκινήσουν τις συνομιλίες τους.

g7
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ | ΑΠΕ – ΜΠΕ

Νωρίτερα σήμερα ο Ζελένσκι συναντήθηκε με την ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...