21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρωσία – Σερβία… συμμαχία: Τι συμφώνησαν Πούτιν και Βούτσιτς

Ημερομηνία:

Προνομιακή τιμή για τη Σερβία στην προμήθεια φυσικού αερίου υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Πετύχαμε μία καλή συμφωνία. Η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση την τιμή του αργού πετρελαίου και θα κυμαίνεται από 310 έως 408 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Βούτσιτς μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο. Διευκρίνισε ότι η συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια και θα αφορά την προμήθεια ποσότητας 2,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Η Σερβία είχε δεκαετές συμβόλαιο με την GazProm που λήγει στις 31 Μαΐου. Ο κ. Βούτσιτς επισήμανε ότι με τη σημερινή συμφωνία που έκανε με τον κ. Πούτιν επιτυγχάνεται η ενεργειακή ασφάλεια για τον επερχόμενο χειμώνα όταν -όπως είπε- η Σερβία θα πληρώνει το φυσικό αέριο έως και δέκα φορές φθηνότερα απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία Βούτσιτς-Πούτιν έγινε αναφορά και στο θέμα της Ουκρανίας. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του επισήμανε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Μόσχα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, το γνωρίζει το Κίεβο όπως και τα κέντρα εξουσίας των δυτικών χωρών». Ο Αλ. Βούτσιτς ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ενημέρωσε για κάποιες πτυχές του σχεδίου ωστόσο αρνήθηκε να τις αποκαλύψει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς

"Έχουν αποκλιμακωθεί οι αντιδράσεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί από...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...