15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ρωσία: Τα McDonald’s επιστρέφουν ως… Vkusno & tochka

Ημερομηνία:

Τα εστιατόρια McDonald’s ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους σήμερα στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα υπό νέα ιδιοκτησία και με την επωνυμία ‘Vkusno & tochka’ (‘Νόστιμο – τελεία και παύλα’ σε ελεύθερη μετάφραση).

Πρόκειται για μια νέα αρχή για τον κλάδο γρήγορης εστίασης στη Ρωσία, αφού ο αμερικανικός κολοσσός fast-food ‘γύρισε την πλάτη’ του στη χώρα μετά την ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’, όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, στην Ουκρανία. Αρχικά θα επαναλειτουργήσουν 15 εστιατόρια μέσα και γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το εκ νέου άνοιγμα των εστιατορίων αυτών, τρεις δεκαετίες ύστερα από τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος McDonald’s στη Μόσχα, αναμένεται να αποτελέσει τεστ για το κατά πόσο η ρωσική οικονομία μπορεί να γίνει αυτάρκης και να αντέξει τις κυρώσεις της Δύσης.

Ο Όλεγκ Παρέβ, διευθύνων σύμβουλος της Vkusno & tochka, δήλωσε ότι η εταιρία σχεδιάζει να ξανανοίξει 200 εστιατόρια στη Ρωσία έως τα τέλη Ιουνίου και συνολικά 850 έως τα τέλη του καλοκαιριού.

«Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην εντοπίσουν διαφορά είτε στην ποιότητα είτε στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Παρέβ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στον χώρο που ήταν το πρώτο εστιατόριο των McDonald’s που άνοιξε στη Μόσχα το 1990.

Ο Αλεξάντερ Γκοβόρ, ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων, δήλωσε ότι η εταιρία απασχολεί 51.000 υπαλλήλους. «Η εταιρία μου ζήτησε, πρώτα απ’ όλα, να κρατήσω τους υπαλλήλους, να δώσω στον κόσμο δουλειά. Και αυτό πρόκειται να κάνω», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ