15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ρωσία: H Ελλάδα πλήρωσε σε ρούβλια για το φυσικό αέριο

Ημερομηνία:

Όλες οι ελληνικές εταιρείες που εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο έχουν μεταβεί στο νέο σύστημα πληρωμής σε ρούβλια και οι προμήθειες φυσικού αερίου δεν θα σταματήσουν, υποστηρίζει δημοσίευμα του ρωσικού φιλοκυβερνητικού πρακτορείου Ria Novosti, το οποίο επικαλείται πηγή στον ρωσικό ενεργειακό κλάδο.

«Όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές έχουν στραφεί στην πληρωμή σε ρούβλια. Οι λογαριασμοί έχουν ανοίξει, η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται σε εξέλιξη», υποστήριξε η πηγή σύμφωνα με το RIA Novosti.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βασικοί εισαγωγείς, η ΔΕΠΑ Εμπορική, η Μυτιληναίος και η Prometheus Gas, και προσθέτει ότι οι ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών, ανάλογα με την εποχή. Ακόμη, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που επικαλείται το Ria Novosti, δεν θα είναι εφικτό να αντικατασταθεί το ρωσικό φυσικό αέριο με οποιαδήποτε άλλη πηγή τα επόμενα χρόνια.

«Η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου λήγει στις 25 Μαΐου. Επομένως, τα χρήματα πρέπει να πιστωθούν στον ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για τη μετατροπή σε ρούβλια και για τη μεταφορά χρημάτων από τον ένα λογαριασμό στον άλλο. Για να γίνει αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου», σημείωσε η πηγή.

Το Ria Novosti κάνει αναφορά και στο χθεσινό δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΠΑ πλήρωσε την Gazprom για τις παραδόσεις του Απριλίου σε ευρώ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, οι ελληνικές αρχές θα αναγκάζονταν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση, η πηγή του Ria Novosti ανέφερε: «Δεν θα υπάρξει διακοπή παροχής».

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ