20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ρωσική Πρεσβεία: Θα βάλουμε τέλος στους φόνους Ελλήνων ομογενών από το ναζιστικό τάγμα Αζόφ

Ημερομηνία:

Η Ρωσία θα βάλει τέλος στη δράση του «ναζιστικού τάγματος Αζόφ» και τους φόνους αμάχων Ουκρανών και ελληνικής καταγωγής, διαμηνύει η πρεσβεία στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή της στα social media η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει ότι «Τώρα το ναζιστικό τάγμα Αζόφ τρομοκρατεί τους κατοίκους της Μαριούπολης, κρύβεται πίσω από τις πλάτες των αμάχων, σκοτώνει και Ουκρανούς ελληνικής καταγωγής, όπως στο Σαρτανά, με πυραύλους Grad. Η Ρωσία θα βάλει τέλος σε αυτό!».

Σημειώνει επίσης ότι «Εδώ και 8 χρόνια καταδικάζουμε την άνοδο του νεοναζισμού στην Ουκρανία. Η Δύση έκανε πως δεν βλέπει, παράλληλα εξόπλιζε και εκπαίδευε τους εκεί ναζιστές, το κάνει και σήμερα!».

Οι περιοχές γύρω από την Μαριούπολη φιλοξενούν σημαντικό αριθμό Ελλήνων ομογενών. Οι σε εξέλιξη στρατιωτικές συγκρούσεις στην περιοχή έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή αρκετών από την κοινότητα αυτή, ειδικά στην κωμόπολη Σαρτανά, που βρίσκεται στις βορειοανατολικές παρυφές του λιμανιού της Αζοφικής Θάλασσας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ