16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η εποχή της μονοπολικότητας των ΗΠΑ έχει τελειώσει

Ημερομηνία:

Ηεποχή του μονοπολικού κόσμου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαγόρευαν όρους σε άλλες χώρες και μάλιστα «έσπασαν» τα πολιτικά τους συστήματα, πλησιάζει στο τέλος της, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Γκαλουζίν σε συνέντευξή του στο TASS.

«Η γεωπολιτική πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα έχει σοβαρό αντίκτυπο σε ολόκληρο το σύστημα των παγκόσμιων και περιφερειακών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ολοκλήρωσης. Η εποχή ενός μονοπολικού κόσμου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκοί δορυφόροί τους χρησιμοποίησαν τακτικές εκφοβισμού που είχαν τελειοποιήσει με την πάροδο των ετών ώστε να υπαγορεύουν συνθήκες σε άλλες χώρες και να καθορίζουν την πορεία ανάπτυξής τους σύμφωνα με τα ιδιοτελή συμφέροντά τους και ακόμη και να σπάζουν τα κρατικά τους συστήματα πλησιάζει στο τέλος», είπε ο Γκαλουζίν.

Είναι βέβαιος ότι σε όλο τον κόσμο σημειώνονται τεκτονικές μετατοπίσεις προς την πολυπολικότητα και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία που βασίζεται στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού των συμφερόντων και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αποδείχθηκε επώδυνη, κυρίως λόγω της αντίστασης της Ουάσιγκτον.

«Μονομερή παράνομα περιοριστικά μέτρα, άνευ προηγουμένου στην κλίμακα τους, που εισάγονται αδιακρίτως, μερικές φορές εις βάρος των δικών της εταίρων, έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής της πολιτικής (της Ουάσιγκτον)», είπε ο Γκαλουζίν. «Σε απάντηση στην πίεση που ασκείται σε εμάς και στους συμμάχους μας υπό αυτές τις συνθήκες, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της περιφερειακής ολοκλήρωσης. Η Ρωσία παραμένει έντιμος και αξιόπιστος σύμμαχος τόσο σε πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό επίπεδο. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που παραμένουν μεταξύ των χωρών της ΚΑΚ, του CSTO και της ΕΑΕΕ συμβάλλουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων και στην επίτευξη νέων στόχων».

«Σήμερα, η εστίαση είναι στη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας των οικονομιών μας και στη διαμόρφωση χρηματοπιστωτικών μηχανισμών που είναι ανθεκτικοί σε εξωτερικούς παράγοντες», κατέληξε ο Γκαλουζίν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...