20.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Ρόδος: Καλούσαν σε περιπολίες κατά της «εισβολής» μεταναστών

Ημερομηνία:

Φαίνεται πως η λογική ότι οι πολίτες οφείλουν «πάρουν τον νόμο στα χέρια τους» δεν περιορίζεται μόνο στους αυτόκλητους «πολιτικοφύλακες» του Έβρου.

Μια ανάρτηση από τις 13 Αυγούστου, στη σελίδα facebook της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου αποτυπώνει αυτό ακριβώς το επικίνδυνο κλίμα που αναπτύσσεται ιδίως σε ακριτικές περιοχές. Είναι ένα κλίμα που αντιμετωπίζει τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο ως «εισβολή», κατηγορεί τις αρχές ότι δεν κάνουν αρκετά και το κυριότερο καλεί σε κάθε είδους πρακτικές «αυτοδικίας», στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου Έβρου.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου της Ρόδου καλεί σε «περιπολίες και ό,τι άλλο χρειαστεί» για την αντιμετώπιση των μεταναστών που φτάνουν στο νησί.

«Πρέπει να δράσουμε όλοι άμεσα. Δεν έχει να κάνει με αλληλεγγύη. Εχει να κάνει με εισβολή», γράφει η Ομάδα και καλεί τους εθελοντές της ευρύτερης περιοχής να οργανωθούν καθώς το «οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...