19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ρόδος: Καταγγελία για βιασμό 4χρονης από συνάδελφο των γονιών της

Ημερομηνία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση υπόθεσης με καταγγελλόμενο έναν ημεδαπό που υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας για βιασμό ενός 4χρονου κοριτσιού, κόρης συναδέλφου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η dimokratiki.gr, η Εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 κατόπιν διαβίβασης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, λόγω αρμοδιότητας, ανώνυμης καταγγελίας αγνώστου προσώπου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανώνυμος ισχυρίστηκε ότι στο ακριτικό νησί οικογένεια, που υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας και έχει δύο παιδιά, δίνει το κοριτσάκι της ηλικίας 4 ετών σε έναν συνάδελφό τους τον οποίο χαρακτηρίζει ψυχικά διαταραγμένο.

Υποστηρίχθηκε στην ίδια καταγγελία ότι ο συνάδελφος των γονέων της ανήλικης την κακοποιεί σεξουαλικά.

Η συγκεκριμένη καταγγελία «ενισχύθηκε» με δεύτερη που αφορά σε ενδοοικογενειακή βία εις βάρος ενός εκ των δύο παιδιών και συγκεκριμένα του αγοριού.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε την λήψη καταθέσεων από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος ενώ διενεργείται έρευνα για τυχόν τέλεση των αδικημάτων της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, βιασμό, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμων ατόμων. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το ανήλικο κορίτσι διαπίστωσε παλαιά ρήξη του παρθενικού της υμένα.

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει προκύψει κάτι το επιβαρυντικό πέραν του ότι τα δύο παιδιά άγγιξαν τα απόκρυφα σημεία συμμαθητών τους.

Ήδη την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και έχει παραγγελθεί η διενέργεια παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία εις βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας για το αδίκημα του βιασμού, της κατάχρησης ανηλίκων και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, πράξεις που έλαβαν χώρα το 2022 με φερόμενο ως θύμα τον 7χρονο γιο του.

Το ανήλικο αγόρι που εξετάστηκε παρουσία ψυχολόγου υποστήριξε ότι το τελευταίο έτος εντός της οικίας τους ο πατέρας του προέβαινε σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα εις βάρος του, πράγμα που έκανε και σε δημόσιους χώρους παρουσία τρίτων.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία του ανήλικου από τον πατέρα του και έχει απομακρυνθεί από την οικία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...