21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ρ. Σβίγκου: Η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού «όπλο» της κυβέρνησης ενάντια στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς

Ημερομηνία:

«Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για να μην συναινέσει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στην καθυπόταξη της χώρας μας στους δανειστές» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

«Το σκηνικό των τελευταίων ημερών είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη, να είναι όμηρος μιας ιεράς συμμαχίας ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων με μοναδικό σενάριο διχασμού της Ευρώπης και επιβολής του νεοφιλελευθερισμού με κάθε κόστος μέσω τελεσιγράφων και εκβιασμών, ενώ έχει ενταθεί μια πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για να συναινέσει σε μια ταπεινωτική συμφωνία για τον ελληνικό λαό» σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

Υπογράμμισε την υπευθυνότητα και την την θέληση που επέδειξε η κυβέρνηση για μια συμφωνία με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο του τι συνιστά μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις των θεσμών που έχουν αυξήσει κατά 3 δις τις απαιτήσεις τους.

Η λύση βρίσκεται στην πολιτική διαπραγμάτευση ανέφερε, τονίζοντας πως μένει να φανεί εάν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης θα πάρουν την ευθύνη για έναν διχασμό της Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

«Ο αγώνας της κυβέρνησης είναι αγώνας του ελληνικού λαού, αλλά και των λαών της Ευρώπης που θέλουν μια Ευρώπη να επανέλθει στις ιδρυτικές της αξίες» είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης να έχει την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για να μην συναινέσει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στην καθυπόταξη της χώρας μας στους δανειστές.

Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κ. Σβίγκου ανέφερε: «Αντί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν ένα ξεκάθαρο “όχι” στους δανειστές προτιμούν να φωτογραφίζονται και να χαμογελούν με Ευρωπαίους ηγέτες που δεν κάνουν πίσω από τις απαιτήσεις τους, απομονώνοντάς τα στην ουσία απο την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης για τη μάχη που δίνει υπέρ των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας».

Στο ενδεχόμενο που τελικά τεθούν διλήμματα τα οποία δεν είναι εντός της εντολής που έχει η κυβέρνηση τόνισε πως «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει», συμπληρώνοντας πως το βασικό όπλο της κυβερνήση η στήριξη του ελληνικού λαού.

Στο Κόκκινο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...