20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ρ. Σβίγκου: Να τελειώσει μια για πάντα το μνημόνιο, με όποιες παραλλαγές κι αν σκεφτούν οι δανειστές | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αποσπάσματα της συνέντευξης της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του MEGA (Καμπουράκης – Οικονομέας)

  • Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς τους θεσμούς. Σ’ αυτό περιέχονται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τις έχει παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στη Monde την Κυριακή. Σ΄ αυτό περιέχονται και οι υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το κείμενο μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές.

  • Έχει κάνει η κυβέρνηση πολύ σημαντικά βήματα και αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι των ηγεσιών της Ευρώπης – δεν είναι απλώς ένα τεχνικό ζήτημα και δεν είναι τεχνικές οι διαφορές- είναι στο χέρι των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης να πείσουν ότι θέλουν κι αυτές την πολιτική λύση όπως τη θέλει και η ελληνική κυβέρνηση και ότι θέλουν μια λύση βιώσιμη που δεν θα αναγκάζει τους Έλληνες να βάλουν κι άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά θα δίνει ανάσες ανάπτυξης..

  • Προσπαθούν να κατηγορήσουν την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και για τις αστοχίες των προηγούμενων προγραμμάτων τα οποία οι ίδιοι είχαν επιβάλει από κοινού με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό όμως το οποίο αντιλαμβάνονται οι Έλληνες πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις με αγωνία, αλλά και το παραδέχονται ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι ότι η συνταγή η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, δήθεν για να θεραπεύσει το ζήτημα του δημόσιου χρέους, αντί να θεραπεύσει αυτό για το οποίο επεβλήθη, αντίθετα πήγε να σκοτώσει τον ασθενή. Γι αυτό ακριβώς εμείς επιμένουμε σε μια διαφορετική λύση, η οποία θα εντάσσει μέσα και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θα εντάσσει και το ζήτημα της ανάπτυξης, μια βιώσιμη λύση η οποία θα είναι επωφελής για τον ελληνικό λαό.

  • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο μια συμφωνία η οποία μετά δεν θα περάσει από την Κ.Ο. Προφανώς και πρέπει να συζητηθεί, και στα όργανα του κόμματος και στην ΚΟ.

  • Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε με όρους πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήταν εξωφρενικά και τα οποία θα κατέστρεφαν κάθε δυνατότητα της χώρας για ανάπτυξη. Μιλάμε για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 0,8 και του 1% για φέτος. Δεν μιλάμε για τα 3 και 4,5%. Δεν μιλάμε για απορύθμιση της αγοράς εργασίας και για ομαδικές απολύσεις, όπως ήθελε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Μιλάμε για τακτοποίηση της αγοράς εργασίας, μιλάμε για επαναφορά των διαπραγματεύσεων, μιλάμε για σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού. Αυτή είναι η «καθυστέρηση» για τις διαπραγματεύσεις για την οποία μας εγκαλούν..

  • Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, γνωρίζει καλά τι δεν έχει δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση και στις συντάξεις και στις εργασιακές σχέσεις και γνωρίζει καλά ότι αυτή διαπραγματεύεται.

  • Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μπουν οι βάσεις για μια νέα πορεία της χώρας. Για να γίνει αυτό πρέπει να τελειώσει μια για πάντα το μνημόνιο, με όποιες παραλλαγές μπορεί να σκεφτούν οι δανειστές ή οι σύμμαχοί τους εντός της χώρας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hRCNUmBi3EI”]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...