29.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Σάλος από την… «χρυσή» συμβουλή Βούλτεψη για τις διακοπές των πολιτών: Να πάνε στο χωριό και όχι στα νησιά που είναι ακριβά

Ημερομηνία:

Τη… λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες με τις καλοκαιρινές τους διακοπές βρήκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι οι Έλληνες μπορούν κάλλιστα να κάνουν διακοπές στα χωριά τους και όχι στα νησιά, που είναι ακριβά.

Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη, μιλώντας σε πάνελ εκπομπής του Open δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να πάνε διακοπές στα νησιά; Ας πάνε στο χωριό».

Αυτή είναι η προσέγγιση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, για τη δυστοκία πολλών Ελλήνων να κάνουν διακοπές, λόγω της ακρίβειας που επικρατεί (έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους τρεις πολίτες δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές).

Μιλώντας στο OPEN, η Σ. Βούλτεψη, ερωτηθείσα για το πρόβλημα και ειδικά για τις υψηλές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είπε ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους» για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «μπορεί να πάνε στο χωριό και στην ενδοχώρα και όχι στα νησιά που είναι ακριβά».

Δείτε βίντεο: Το επίμαχο απόσπασμα στο 04.20΄΄

Η αλήθεια είναι ότι η υφυπουργός Μετανάστευσης δεν είναι το μόνο στέλεχος της κυβέρνησης που έχει αυτή την προσέγγιση: και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, όταν του είχαν επισημανθεί τα ευρήματα των ερευνών, είχε πει ότι «κουμπί, που να το πατάμε και ξαφνικά να μετατρέπονται όλοι οι Έλληνες σε πλουσίους, έχουμε δυσκολία».

Και φυσικά υπάρχει και η άποψη του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος πρότεινε να μην πηγαίνουν διακοπές οι Έλληνες τον Αύγουστο, να υποχωρούν έναντι των τουριστών…

Επίσης, να μην ξεχνάμε και μια άλλη δήλωση της κ. Βούλτεψη αυτή το φορά για τα ακριβά ενοίκια: «Στη Μαδρίτη θέλεις 600 ευρώ για ένα δωμάτιο χωρίς μπάνιο, Στις μπανιέρες κοιμούνται στη Μαδρίτη. Χρησιμοποιούνε και τις μπανιέρες για να κοιμηθούν εκεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα παπαγαλάκια της ΝΔ και οι βουλευτές της μετατρέπουν τα νησιά σε απαγορευμένη ζώνη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, για τις διακοπές των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για την γενικευμένη ακρίβεια που ταλανίζει τα νοικοκυριά και τονίζει ότι η Σοφία Βούλτεψη «έδωσε τη λύση», ενώ αναφέρει ότι «μετά τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε «απαγορευμένη ζώνη» γι’ αυτούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να κάνουν διακοπές σε νησί ή να φτάνουν στα όριά τους για να τα καταφέρουν;

Χειροτερεύει διαρκώς η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ο παραθερισμός γενικά να μετατρέπεται σε όνειρο, τουλάχιστον για τον έναν στους δύο;

Έρχονται από τον Σεπτέμβριο τα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα «σαρώσουν» την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα;

Καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα οδηγώντας, μεταξύ άλλων δεινών, σε διακοπές τριών και τεσσάρων ημερών;

Ας μην ανησυχεί άλλο πια ο ελληνικός λαός. Τη λύση την έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας ότι ο κόσμος μπορεί να πάει στα χωριά του και γενικώς στην «ενδοχώρα».

Μετά τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ, πλέον και οι βουλευτές της λένε επίσημα ότι δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά, που μετατρέπονται σε «απαγορευμένη ζώνη» γι’ αυτούς».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην...

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ...

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες...

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...