30.8 C
Chania
Monday, July 8, 2024

Σήμα κινδύνου από δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα

Ημερομηνία:

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία προσφέρουν περίθαλψη σε εκατοντάδες ανθρώπους με βαριές αναπηρίες, παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις ή φιλοξενούν και εκπαιδεύουν από νήπια έως νέους 35 ετών. Αίτια, η υποχρηματοδότηση αλλά και η υψηλή φορολογία.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτά μένουν απλήρωτοι για μήνες, ενώ τα μέλη των ΔΣ οδηγούνται συχνά στα δικαστήρια λόγων των χρεών των Ιδρυμάτων τους σε ΙΚΑ και Εφορία.

«Οι περιθαλπόμενοι θα μείνουν αβοήθητοι. Δεν θα έχουν πού να πάνε, διότι η Πολιτεία δεν διαθέτει παρόμοιες δομές» δηλώνουν στην εφημερίδα οι υπεύθυνοι.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί: το Άσυλο Ανιάτων φιλοξενεί 210 ασθενείς με βαριές νευρολογικές παθήσεις, το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας φιλοξενεί 29 παιδιά, το Χατζηπατέρειο 100 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ενώ 370 παιδιά και νέοι από 2,5 έως 35 ετών εκπαιδεύονται στο Ίδρυμα Θεοτόκος.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Τονοσαλάτα (2) 2 κουτιά τόνο, μια φλυτζάνα βραστή πατάτα κομμένη...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι 101 αθλητές και αθλήτριες που θα πάνε στο Παρίσι

Με την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ, συμπληρώθηκε και το παζλ...