14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήμερα η δήλωση Μητσοτάκη για την υποκλοπή στον Ανδρουλάκη – “Δεν γνώριζα”, θα πει

Ημερομηνία:

Σήμερα αναμένεται η πρώτη δημόσια δήλωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για λάθος της ΕΥΠ και για άγνοια του Μαξίμου γύρω από το θέμα, αλλά θα αποδεχθεί ότι υπήρξε πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό απομακρύνθηκαν την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ θα διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το βράδυ της Κυριακής «το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του».

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο» και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάντια των θεσμών και της χώρας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του «κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια. Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί

Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ