15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήμερα η ομιλία Παφίλη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με θέμα: «Βάσεις, ΝΑΤΟ, ΕΕ και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μόνο προστασία δεν παρέχουν στον λαό!»

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα:

«Βάσεις, ΝΑΤΟ, ΕΕ και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μόνο προστασία δεν παρέχουν στον λαό!»

Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της ΣΟΥΔΑΣ,

Θανάσιμος κίνδυνος! Για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

  • Στην “πρώτη γραμμή”, του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας για το μοίρασμα των αγορών & των δρόμων ενέργειας!
  • Διαχρονικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!
  • Πυριτιδαποθήκη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, νέα και νέε!

Δεκαετίες τώρα, ιδιαίτερα η βάση της Σούδας, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, στην επιβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή, με την υποστήριξη στρατιωτικών επεμβάσεων σε μια σειρά χώρες.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, στήριξαν αυτούς τους σχεδιασμούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου που κερδίζει μέρος από τη λεία, στις χώρες όπου ξαναμοιράζεται η πίτα, μεταξύ των ισχυρών μονοπωλίων.

Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία…. σε κάθε πόλεμο υπάρχει και μια ελληνική συμμετοχή με τη βάση της Σούδας πρωταγωνίστρια.

Τώρα με τη στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, πρωταγωνιστεί και στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία που γίνεται για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας, πρώτων υλών και σφαιρών επιρροής.

Αυτός ήταν ο στόχος της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα σε ορμητήριο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής.

Κάθε ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προσπαθεί να πείσει το λαό για τα «οφέλη» από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία των ξένων βάσεων.

Μιλάνε τάχα για ασφάλεια και προστασία που μας παρέχει το ΝΑΤΟ απέναντι στην τουρκική επεκτατική πολιτική, ότι χτίζουν ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, ότι εξασφαλίζουν σύγχρονο αμυντικό ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό, για βελτίωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, με αντίκτυπο στην ανάπτυξη, δήθεν για όλους.

"google ad"

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει…Το τίμημα για τον ελληνικό λαό είναι βαρύ. Η εθνική κυριαρχία και ασφάλεια της χώρας υπονομεύεταιi!

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, θέλοντας να εξασφαλίσουν την Τουρκία στο «δυτικό στρατόπεδο», στη μεγάλη αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, κάνουν πλάτες στην επεκτατική της πολιτική.

Κάθε ελληνική κυβέρνηση που πέρασε, είναι συνένοχη στο γκριζάρισμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με τη συμβολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αναγνωρίζουν μόνο ΝΑΤΟϊκή κυριαρχία στο Αιγαίο και προωθούν μέσω της συγκυριαρχίας και συνεκμετάλευσης, από Ελλάδα και Τουρκία, την επικίνδυνη παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Στα πλαίσια της αντιπαράθεσης, των δύο αστικών τάξεων, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας με το τουρκολυβικό σύμφωνο και οι συνεχείς προκλήσεις, δείχνουν πόσο άνετη νιώθει η Τουρκία, με την παρότρυνση του ΝΑΤΟ «βρείτε τα».

Παράλληλα, η αμυντική θωράκιση υπονομεύεται με εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων, που καλείται να πληρώσει ο λαός, που όμως καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας.

Την ίδια στιγμή, κρίσιμο στρατιωτικό υλικό για την άμυνα, διοχετεύεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και σε άλλες ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, προετοιμάζοντας και αποστολή στρατευμάτων. Παράλληλα μεθοδεύουν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την οποία απαιτεί η Τουρκία.

Και μαζί με όλα αυτά, ο ελληνικός λαός πληρώνει κι από πάνω 4 δις το χρόνο ως «συνδρομή» στα ΝΑΤΟϊκά ταμεία.

Η βάση της Σούδας αποτελεί μόνιμη απειλή για το λαό μας και τους άλλους λαούς!

Δεν υπάρχει αμερικανοΝΑΤΟϊκή επέμβαση που να μην έχει υποστηριχτεί από τη βάση της Σούδας, εμπλέκοντας τη χώρας μας, στο θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά άλλων λαών.

Η Σούδα, είναι βασικός κόμβος τοξικών και άλλων επικίνδυνων πυρομαχικών, με τα οποία “προμηθεύουν” τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία και σε άλλα μέτωπα…

Χιλιάδες τόνοι, τέτοιου, μεταφερόμενου φορτίου, πηγαινοέρχονται στην Σούδα!

Πρόκειται, για εκρηκτικά υλικά, που εμπεριέχουν τον κίνδυνο μεγάλης έκτασης έκρηξης και τα οποία αποθηκεύονται “μια ανάσα” από τα σπίτια και τα παιδιά μας!

Ακριβώς, γι’ αυτό το ρόλο, αποτελεί και στόχο αντιποίνων, των χωρών που αντιστρατεύονται το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν γίνει ασκήσεις του ρωσικού στρατού και υπάρχουν σχέδια, για πλήγματα σε Νατοϊκές βάσεις, ιδιαίτερα της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης. Αυτά τα σενάρια, υπάρχουν μέχρι και σε παιχνίδια προσομοίωσης!

Ο λαός, όλα αυτά τα χρόνια, έχει βιώσει το τι σημαίνει αμερικανονατοϊκή παρουσία στο νησί

Ξυλοδαρμοί, κλοπές, κακοποιήσεις, ναρκωτικά, πορνεία και ασυλία των ΝΑΤΟικών πληρωμάτων, που εξασφαλίζεται με το απαράδεκτο καθεστώς της ετεροδικίας.

Το επιχείρημα ότι η Βάση ενισχύει την τοπική οικονομία, δεν αφορά το λαό. Στα αποκαΐδια της πολιτικής που τον φτωχοποιεί, ποντάρουν τα τσιράκια της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, για να αποδεχτεί, με “χάντρες και καθρεφτάκια”, να υπονομεύσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό, ανοιχτόμυαλο, σκεπτόμενο άνθρωπο, που κάτω από το βάρος των αρνητικών συσχετισμών για τους λαούς, αναρωτιέται καλοπροαίρετα…

  • Μπορεί να γίνει αλλιώς;
  • Είναι ρεαλιστικό να είμαστε έξω από μια τέτοια συμμαχία;
  • Είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για διώξιμο των βάσεων;

Ρεαλιστικός, είναι μόνο ο δρόμος, που οδηγεί στην εξάλειψη των αιτιών, που οδηγούν τους λαούς να σκοτώνονται «για τ’ αφέντη το φαΐ».

Για ν’ ανοίξει, αυτός ο δρόμος αύριο, εξαρτάται από το τι στάση, θα κρατήσει ο καθένας σήμερα!

Η ιστορία διδάσκει… Όσο ο λαός στοιχίζεται, πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή, είναι καταδικασμένος να ζει, ξανά και ξανά τις τραγωδίες του.

Ούτε στη ευρωατλαντική, ούτε στην ευρωασιατική ιμπεριαλιστική συμμαχία, μπορεί να βρει διέξοδο.

Λύσεις, βρίσκονται όταν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του και βάλει μπρος, να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα. Αυτό δείχνει η ιστορία.

Το ΚΚΕ, δίνει όλες του τις δυνάμεις σε αυτό το σκοπό. Σήμερα, το καθήκον αυτό σημαίνει, να πάρει θέση ο καθένας, στον αγώνα για:

  • Να απεμπλακεί η χώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
  • Να κλείσουν τώρα, όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας,
  • Να συντονιστεί η πάλη των λαών, ώστε αυτοί να δώσουν τη διέξοδο από τον πόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο, τον πραγματικό τους αντίπαλο, σε κάθε χώρα και συνολικότερα.

Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών είναι:

  • Ή είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που μετατρέπει το λαό, σε στόχο και θύμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
  • Ή επιλέγεις, να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη, εναντία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ