19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σήμερα το ρεσιτάλ σόλο βιολί με τον Florian Meierott

Ημερομηνία:

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε – παράρτημα Χανίων και με τη χορηγία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, έχει τη χαρά να καλωσορίσει στα Χανιά τον διεθνώς καταξιωμένο Γερμανό σολίστα Florian Meierott, ο οποίος θα δώσει ρεσιτάλ βιολιού σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Μπαχ και συνθέσεις του ίδιου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόγραμμα:

Μέρος 1

Johann Sebastian Bach Sonate Nr. 1, g-moll, BWV 1001

(1685-1750)                                                    Adagio-Fuga-Siciliana-Presto

Florian Meierott Stabat Mater

(1968)                                                              Praeludium

Chaconne

Interludium I

Sequenz I

Dolorosa

Interludium II

Sequenz II

"google ad"

Postludium

Διάλειμμα ……………….

Μέρος 2

Johann Sebastian Bach Partita Nr. 3, E-Dur, BWV 1006

Preludio-Loure-Gavotte en Rondeau-

Menuet 1-Menuet 2-Bourrée-Gigue

Florian Meierott Silent song II

Σύντομο βιογραφικό

Ο Florian Meierott είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Γερμανούς βιολιστές. Γεννήθηκε στην πόλη Würzburg και άρχισε να παίζει βιολί από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του με άριστα και τελειοποίησε την τέχνη του κοντά σε διάσημους δασκάλους όπως ο Zachar Bron, ο Ulf Hoelscher στην Καρλσρούη και ο  Wilhelm Melcher του Melos Quartet στην Στουτγάρδη. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε τη δική του μουσική γλώσσα. Έτσι, ο Meierott ανταποκρίνεται με ευαισθησία στις εξελίξεις της εποχής μας, παραμένοντας πιστός στη μουσική του παιδεία και χωρίς να γίνεται επιφανειακός. Τα ρεσιτάλ που έχει δώσει στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής επέτρεψαν στον Meierott να αναδυθεί από το στενό κύκλο των μυημένων στην τέχνη του και να γίνει διεθνώς γνωστός.

Στις δικές του συνθέσεις για βιολί, όπως το «Silent Songs», το «Techno Violin Concert» ή το συγκλονιστικό «Paganama», ο Meierott χρησιμοποιεί το βιολί με σύγχρονο τρόπο ώστε να το καθιστά πιο προσιτό στο ευρύτερο κοινό. Σύμφωνα με τον συνθέτη Jaan Rääts: «Ο Florian Meierott είναι ένας νέος και τεχνικά άρτιος σολίστας, ο οποίος κατέχει άριστα διαφορετικά είδη μουσικής, ενώ συγχρόνως διαθέτει μια μοναδική και βαθιά ικανότητα να συναρπάζει.»
Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 CD, τα οποία καταγράφουν τη μουσική του πορεία, από τα έργα Σαρασάτε και Παγκανίνι ως τα έργα του 20ου αιώνα. Έχοντας δώσει πολυάριθμα σεμινάρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο Florian Meierott  αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας εξαίρετος δάσκαλος.
Το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο για Σόλο Βιολί της Βαυαρικής Ακαδημίας Εγχόρδων. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής και εξάρχων της Γερμανικής Ορχήστρας Δωματίου. Το Φεβρουάριο του 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Πολιτισμού του Ροταριανού Ομίλου Würzburg και το βραβείο Grock στην Ελβετία. Το 2005, έλαβε το βραβείο Allgäuer Kulturpreis, ενώ το 2008 ίδρυσε το “Ίδρυμα Florian Meierott” για νέους προικισμένους μουσικούς. Από το 2008 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής στο Würzburg.
Το 2010 κυκλοφόρησε το CD του «Techno Concert», το οποίο συνδυάζει τους ρυθμούς της μουσικής techno με την κλασική μουσική.

Ο Florian Meierott παίζει ένα όργανο του Jacobus Stainer που  κατασκευάστηκε το 1678.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...