20.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

“Σήριαλ” έγινε η “Καμπουρομανόλαινα” για τη φωτιά σε σχοινί που ήταν δεμένο στην ουρά γάτας – Σκληρή ανακοίνωση φιλοζωικού συλλόγου

Ημερομηνία:

Πανελλαδικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με απόσπασμα επεισοδίου της κωμικές σειράς “Καμπουρομανώλαινα” από το 2009 όπου ο ηθοποιός Γιάννης Παπαδάκης βάζει φωτιά σε βαμβάκι που είναι δεμένο με σκοινί στην ουρά μίας γάτας. Το θέμα αναδείχτηκε αρχικά από τη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr για να βγουν μετά σειρά ανακοινώσεων από φιλοζωικούς συλλόγου, να γίνει θέμα σε όλα τα πανελλαδικά κανάλια αλλά και σε ενημερωτικά πόρταλ.

Με ανακοίνωση της και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αναφέρεται στο βίντεο λέγοντας ότι “ηθοποιός σημαίνει να ποιείς ήθος” ενώ σημειώνει “η οργή μας τόσο για την πράξη της κακοποίησης αυτής καθαυτής όσο και η χωρίς ίχνος ντροπής προβολή του υλικού είναι εύλογη και ανα μενόμενη.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ηθοποιία σημαίνει να ποιείς ήθος. Να προάγεις αρχές, αξίες και μέσα από το έργο να προβάλουν αισθήματα ευγενή.

Δυστυχώς πρόσφατα ενημερωθήκαμε για προβολή βίντεο που κάθε άλλο αυτές τις αρχές υπηρετεί – συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην κακοποίηση από τον “δημιουργό” της γελοίας, δήθεν “σάτιρας”, “η καμπουρομανώλαινα”. Ο ηθοποιός που θεωρεί εαυτόν κωμικό προέβη σε κακοποίηση ζώου βάζοντας φωτιά σε μπαμπάκι που είχε δεμένο στην ουρά ενός δύστυχου γατιού. Και όλο αυτό όχι μόνο το κατέγραψαν κάμερες, αλλά το υλικό προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι.

Η οργή μας τόσο για την πράξη της κακοποίησης αυτής καθαυτής όσο και η χωρίς ίχνος ντροπής προβολή του υλικού είναι εύλογη και ανα μενόμενη. Η κατακραυγή προς τα πρόσωπα που συμμετείχαν ή υπήρξαν μάρτυρες σε αυτό το έγκλημα προέρχεται από σύσσωμο το φιλοζωικό κόσμο όσο κι αν θέλει ο «κωμικός» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Δεν διανοούμαστε να έχουμε στις μέρες μας και σε θεωρητικά πολιτισμένο κόσμο προβολές τέτοιου υλικού κακοποίησης ζώων, βασανιστηρίων, διακωμώδησης του πόνου ενός πλάσματος στο έλεος ανθρώπων χωρίς ίχνος ευαισθησίας, πολιτισμού και ήθους.”

Να σημειώσουμε ότι από την πλευρά του ο ηθοποιός παραδέχεται όλες τις πράξεις που φαίνονται και στο βίντεο, ωστόσο εξηγεί ότι η γάτα δεν κάηκε, και ότι απλώς την τρομοκράτησε. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη γάτα ήταν δική του και έζησε για πολλά χρόνια μετά το γύρισμα (2009). Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Παπαδάκης σημειώνει ότι αγαπά τα ζώα, ότι τα φροντίζει και ότι δεν δέχεται να τίθενται σε αμφισβήτηση τα ανθρώπινα συναισθήματά του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ