14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήφης Βαλυράκης: «Να φύγει η υπόθεση από τη Χαλκίδα – Το παρακράτος κάλυπτε τη δολοφονία του Σήφη»

Ημερομηνία:

Μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, μετά την αποδοχή της προσφυγής της οικογένειας να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η σύζυγος του πρώην υπουργού κάνει λόγο για συγκάλυψη της δολοφονίας του.

«Η υπόθεση της δολοφονίας του αγωνιστή της δημοκρατίας, Σήφη Βαλυράκη, δεν αρχειοθετείται.

Όσο αφάνταστα το παρακράτος και το παραδικαστικό κύκλωμα προσπάθησαν να τη συγκαλύψουν, η δυναμική και μόνο της οντότητας του Σήφη Βαλυράκη ήρθε κόντρα με αυτές τις έννοιες και τις πολέμησε, όπως έκανε πάντα όσο ζούσε. Θα συνεχίζει να ζει μέσα από την ακέραιη πολιτική του πορεία», σημειώνει η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη στην εφημερίδα «Real News».

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια πραγματοποίησε προσφυγή στην εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας, ώστε να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπόπτων της υπόθεσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τους δικηγόρους να δικαιώνονται μετά την προσφυγή που άσκησαν στις 30 Σεπτεμβρίου κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, για τη διαταγή του να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση ως «ατύχημα».

«Να προφυλακιστούν – Το παρακράτος κάλυπτε τη δολοφονία του Σήφη»

«Είναι μια πρώτη δικαίωση. Βρεθήκαμε απέναντι σε ένα παρακράτος και σε ένα σύστημα που κάλυπτε τη δολοφονία του Σήφη.

Τώρα έγινε το πρώτο βήμα. Τόσους μήνες επιμέναμε ότι τα στοιχεία που υπήρχαν -και τα οποία αγνόησε ο εισαγγελέας- έδειχναν δολοφονία και όχι ατύχημα. Η εισαγγελέας έδειξε θάρρος και παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή αλλά οι επιφυλάξεις μας παραμένουν, διότι η υπόθεση παραμένει στη Χαλκίδα.

Πρέπει να φύγει η υπόθεση από τη Χαλκίδα, όπου όλοι είναι γνωστοί, καλύπτονται μεταξύ τους και φυσικά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη», δηλώνει στη Real News, ο αδελφός της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου.

«Τώρα πρέπει να υπάρξει προφυλάκιση των υπόπτων», τονίζει στη δήλωσή του και προσθέτει ότι «χρησιμοποίησαν ψευδομάρτυρες για να τους δώσουν άλλοθι. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Οι λιμενικές αρχές προσπάθησαν να καλύψουν το έγκλημα. Πρέπει και αυτό να διερευνηθεί».

Βασικοί ύποπτοι δύο ψαράδες

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως δύο ψαράδες προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι και εκείνος έπεσε στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά την προσφυγή τους, οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνουν πως η προσφυγή που είχαν ασκήσει στην απόφαση της Δικαιοσύνης να μπει η υπόθεση στο αρχείο ως «ατύχημα» έγινε δεκτή καθώς υπάρχει «σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

newsit.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ