19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σία Αναγνωστοπούλου: «Ο Δήμαρχος Χανιων έχει πλήρη συνείδηση του υλικού και συμβολικού πολιτιστικού φορτίου που έχει αυτή η πόλη»

Ημερομηνία:

Στο Δημαρχείο Χανίων, υποδέχτηκε τη βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου συνόδευσαν ο πρ. Υπουργός και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, η πρ. Γενική Γραμματέας του Υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, καθώς και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμόςτουΔήμου Χανίων για τα σημαντικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, καθώς και για τις δράσεις οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ότι πρόκειται για «μία συνολική προσπάθεια και εδώ στα Χανιά, να δείξουμε ότι η περιφέρεια της χώρας, είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί στο κομμάτι του πολιτισμού, να δημιουργεί σημαντικά γεγονότα και να δείχνει ότι οι καλλιτέχνες, αλλά κυρίως το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, είναι σε θέση να συμβάλουν στη γενικότερη ανάπτυξη μας».

Με τη σειρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως έγινε «μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο -και δεν είναι “τρόπος του λέγειν”. Έγινε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση, χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί ο Δήμαρχος έχει πλήρη συνείδηση του υλικού και συμβολικού πολιτιστικού φορτίου που έχει αυτή η πόλη».

Χαρακτηριστικά, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε για τα Νεώρια, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον λόφο Καστέλλι, ότι «εμείς δεσμευόμαστε ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ότι χρειαστεί από αυτά τα έργα που θέλει να κάνει ο Δήμαρχος, να συνεχίσει ή να ξεκινήσει, θα είμαστε στο πλάι του».

Τέλος, η κ. Αναγνωστοπούλουυποσχέθηκενα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νεόυ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, όταν θα γίνει η μεγάλη έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...