14.8 C
Chania
Sunday, December 21, 2025

Σακοράφα: “Οι νέοι υπουργοί είναι εντεταλμένα όργανα της τρόικας”

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική άσκησε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτίνα, Σοφία Σακοράφα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή της Ζηνοβίας Σαπουνά.
Χαρακτήρισε διεκπεραιωτικά όργανα εντεταλμένα από την τρόικα τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης σημειώνοντας πως έπαψαν να είναι κυβέρνηση από τη στιγμή που υπέγραψαν 7.500 σελίδες μνημονίου και παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας για 99 χρόνια.

Συνέχισε λέγοντας πως και αυτός ο ανασχηματισμός και όποιος γίνει στο μέλλον θα υπηρετεί αυτές τις πολιτικές που δεν είναι υπέρ της Ελλάδας».
Πρόσθεσε πως «έχει θέμα να γίνονται υπουργοί άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένα ένσημο, που είναι πάρα πολύ νέοι στην ηλικία τους και βρίσκονται σε ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι σε συνεννόηση και συνεργάζεται με την τρόικα».

Ερωτηθείσα για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους αυτό το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στην Αθήνα ως σωματείο με νομική υπόσταση είπε πως κανείς δεν ήθελε να ακουστούν τα πορίσματα της Επιτροπής που εξήχθησαν από έγκριτους επιστήμονες γι’ αυτό η Επιτροπή δεν θα πρέπει να σωπάσει.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την Επιτροπή γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και δεν θα πάψει ποτέ να ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συνέβη και διανύουμε τον έκτο χρόνο της μνημονιακής καταστροφής» τόνισε.

parapolitika.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...