Υλικά για 6 άτομα
1 σγουρή σαλάτα κόκκινη, ½ σγουρή σαλάτα πράσινη, 2 πορτοκάλια, 1 ρόδι, κουκουναρόσπορους.
Για τη σάλτσα: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλάκια μέλι, ½ φλιτζάνι ξίδι από καλής ποιότητας κρασί, 1 κουταλάκι μουστάρδα σε κόκκους
Πλένετε τις σαλάτες, τις στεγνώνετε καλά και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε φέτες ή κύβους βγάζοντας τις μεμβράνες τους. Καθαρίζετε το ρόδι και κρατάτε τα σπυριά του. Καβουρδίζετε τους κουκουναρόσπορους σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο. Ετοιμάζετε τη σαλάτα χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο τις σαλάτες και από πάνω τοποθετείτε τα πορτοκάλια, το κουκουνάρι και το ρόδι. Λίγο προτού σερβίρετε τη σαλάτα σας, την περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Σαλάτα με ρόδι
Ημερομηνία: