13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν ίσχυαν οι υποκλοπές

Ημερομηνία:

Τα αποκαλυπτήριά του πραγματοποιεί σήμερα το Ίδρυμα Αντώνη Σαμαρά, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο θέατρο Παλλάς και στην οποία έδωσαν το παρών τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Κώστας Καραμνλής.

Στην αμιγώς πολιτική ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ε.Ε- Τουρκία- Ουκρανία

Για τον αγνό μας πατριωτισμό δεν μπορεί κανείς να μας κάνει να ντρεπόμαστε, είπε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ειδικά για την Ουκρανία μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι θαυμάζουμε τους Ουκρανούς γιατί πολεμούν για την πατρίδα τους και καλά κάνουν συμπληρώνοντας όμως ” γιατί εμείς να κάνουμε πίσω όμως, όπως είναι και της μόδας τελευταία;”

Άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε μιλώντας για “θέατρο του πολιτικού παραλόγου” καθώς εξάρτησε την ενέργειά της από τη Ρωσία και μόλις εισέβαλε ο Πούτιν στην Ουκρανία, επέβαλε κυρώσεις.

“Δεν είναι αυτή η Ε.Ε που θέλουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στηλιτεύοντας τον κατακερματισμό της Δύσης.

Πρόκειται για κενό ηγεσίας στη Δύση χωρίς προηγούμενο”, ανέφερε. Για να μην διαλυθεί η Ε.Ε χρειάζεται νέα συνθήκη επανίδρυσης που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Τουρκία

Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας, για να γίνει αυτό που ονομάζουμε “Πρέσπες του Αιγαίου”, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Ελλάδα

Η Ελλάδα άντεξε και από ελληνικής πλευράς έγιναν σωστές κινήσεις στην εξωτερική και αμυντική πολιτική και όλα αυτά τα πιστώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε εμφατικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε λίγο η Ευρώπη θα πεινάει για ενέργεια και η Ελλάδα θα μπορεί να την ταίσει. Είμαστε και αμυντικά πιο ισχυροί.

Πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί στα αγροτικά μας προιόντα, ελπίζω η κυβέρνηση να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Καλά είναι τα επιδόματα, απαραίτητα σε κρίσεις και πανδημία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας γίνει εθισμός. Καλό το καλάθι της νοικοκυράς αλλά ανάπτυξη θα έρθει με παραγωγικές επενδύσεις.

"google ad"

Το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το Δημογραφικό και είναι απαράδεκτη η άποψη ότι η λύση μπορεί να περνάει μέσα από το μεταναστευτικό.

Υποκλοπές- Novartis

Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη για τη σκευωρία, 10 ανθρωποι συκοφαντήθηκαν και αθωώθηκαν αλλά αυτός που τους κατηγόρησε κρύβεται και η Πολιτεία τον αφήνει.

Η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από τις υποκλοπές. Δεν πιστεύω και δεν θέλω να πιστεψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε συνομιλίες. Το θεωρώ αδιανόητο. Εάν ίσχυε θα ήταν αντιδημοκρατική εκτροπή.  Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι να δινεται η εντύπωση πως το απόρρητο είναι βολική λύση.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πολλές παρουσίες από τον πολιτικό κόσμο. Προσκλήσεις έχουν σταλεί και στους προέδρους των λοιπών κομμάτων, ενώ μεταξύ των παρόντων είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον πρώην πρωθυπουργό προλόγισε ο καθηγητής του Χάρβαρντ Παναγιώτης Ροϊλός.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι: Παναγιώτης Πικραμμένος,  Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης,  Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νότης Μηταράκης, Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, Τζωρτζ Τσούνης, Γιάννης Στουρνάρας, Κώστας Μπακογιάννης, Λουκάς Παπαδήμος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μπρατάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  Παύλος Μαρινάκης Γιάννης Μανιάτης, Στέλιος Πέτσας, Θανάσης Κοντογεώργης, Άννα Ασημακοπούλου, Μάριος Θεμιστοκλέους,  Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Κουμουτσάκος , Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Λευτέρης Οικονόμου, Κώστας Βλάσσης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Χαρδαλιάς,  Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Βρούτσης, Ζωή Ράπτη, Γιώργος Αμυράς, Ζέττα Μακρή, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Κώτσηρας, Νίκος Ταγαράς, Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος., Δημήτρης Μπάκος, Γιάννης Καϋμενάκης, Αλέξανδρος Εξάρχου, Στέλλα Μπίζιου, Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Γιάννης Παπαθανασίου, Σταύρος Δήμας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Άγγελος Συρίγος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Χάρης Ρώμας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Έντι Ζεμενίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ