12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε

Ημερομηνία:

Μετά την άρνηση των Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελου Βενιζέλου να ψηφίσουν τις αλλαγές στα εργασιακά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε δήλωση με την οποία ζήτησε ενότητα και επισήμανε πως «την Ελλάδα θα τη σώσουμε όσοι το τολμήσουμε». Η δήλωση αποτελεί δημόσιο μήνυμα προς τους κυβερνητικούς εταίρους. Σημειώνεται πως την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

«Επί τρεις μήνες αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες διαπραγματευόμαστε σκληρά. Έχουμε αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Από αυτό δεν κάνω πίσω και δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Ζητάω ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε».

Υπενθυμίζεται πως πριν ξεκινήσει η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, μπαίνοντας στη Βουλή όπου συναντήθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι, δήλωσε πως «πρέπει να τελειώσουμε κάποια στιγμή» δημιουργώντας την εντύπωση πως σήμερα θα υπήρχε συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων. Εξάλλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως «αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα».

Ωστόσο ούτε και χθες υπήρξε συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων με τα εργασιακά να φαίνεται πως οδηγούν και πάλι σε αδιέξοδο τις συζητήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ