ΕΛΛΑΔΑ

«Σαν να έπεσε βόμβα» στο Παπανικολάου: Από τσιγάρο ή έκρηξη κινητού η φωτιά με τον ένα νεκρό

Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και 4 με ελαφρά εγκαύματα είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πτέρυγα, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid και σύμφωνα με το thestival, δύο είναι οι πιθανές αιτίες για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από τσιγάρο που άναψε ασθενής με οξυγόνο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το δωμάτιο και ο ίδιος να απανθρακωθεί. Υπάρχουν, ωστόσο μαρτυρίες που αναφέρουν πως η φωτιά προκλήθηκε από κινητό που εξερράγη σε χέρια ασθενούς.

Ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου περιέγραψε στο Thestival την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Όπως λέει, η πτέρυγα έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει. «Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

«Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου», πρόσθεσε.

«Αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο»

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το ανακριτικό γραφείο της διοίκησης της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη, με τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Μάριος Αποστολίδη, να τονίζει ότι «μέσα στο θάλαμο που ξεκίνησε η φωτιά αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο».

«Ήταν πολύ δύσκολη η πυρκαγιά, είχαμε μεγάλη κινητοποίηση 11 οχήματα με 30 άνδρες, με δύο ειδικά οχήματα κλιμακοφόρα και με ένα όχημα συσκευών αναπνευστικών. Εμείς ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 09.02 και μέσα σε 15 λεπτά άμεση τα τρία πρώτα οχήματα ήταν στο νοσοκομείο», δήλωσε στο thesstoday ο κ. Αποστολίδης.

«Έγιναν συντονισμένες ενέργειες και με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του Παπανικολάου μπορέσαμε να διασώσουμε από τους δύο ορόφους περίπου 38 άτομα», ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής, απέναντι σε μία δύσκολη πυρκαγιά σε χώρο με πολλά εύφλεκτα υλικά.

«Γέμισε όλο το κτήριο με καπνούς και έτσι δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς μέσα στον θάλαμο που ξεκίνησε η πυρκαγιά βρέθηκε ένα άτομο απανθρακωμένο, έχουμε ακόμη δύο εγκαυματίες, ένας διασωληνωμένος και ένας πιο ελαφριά».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε ότι στον 2ο όροφο -από όπου ξεκίνησε η φωτιά- νοσηλεύονταν συνολικά 23 ασθενείς, ενώ στον 3ο όροφο 13 ασθενείς. «Όλοι αυτοί απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και με το προσωπικό του νοσοκομείου, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εγκαυματίες ήταν από τον ίδιο θάλαμο που ξεκίνησε το συμβάν».

Οι πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά

Στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος με δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου: «Έχουμε ήδη πολλούς π@@@@@ς στην Εκκλησία», είπε για τους γκέι

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ένας όρος που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Πάπας…

1 hour ago

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες αθώους αμάχους, που το μόνο που…

1 hour ago

Νέα φοροκαταιγίδα από Φθινόπωρο στα Airbnb – Σπάνε τα κοντέρ οι προκρατήσεις

Νέα μέτρα φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση από  το φθινόπωρο στην αγορά κατοικιών τύπου Airbnb.  Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του υπουργείου ο…

1 hour ago

Δύο νεκροί τουρίστες χθες στην Κρήτη

Δύο Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες, σε ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στην Κρήτη.…

1 hour ago

Έρχεται «Μεγάλος Αδερφός» για όσους χρωστούν στην εφορία

Στο φακέλωμα των φορολογούμενων με χρέη στην εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση…

1 hour ago

Χανιά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 38 και 22 ετών, προχώρησαν χθες οι λιμενικοί, αφού προέκυψε ότι…

1 hour ago

This website uses cookies.