21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Σαν να έπεσε βόμβα» στο Παπανικολάου: Από τσιγάρο ή έκρηξη κινητού η φωτιά με τον ένα νεκρό

Ημερομηνία:

Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και 4 με ελαφρά εγκαύματα είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τη φωτιά που ξέσπασε στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πτέρυγα, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid και σύμφωνα με το thestival, δύο είναι οι πιθανές αιτίες για την τραγωδία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από τσιγάρο που άναψε ασθενής με οξυγόνο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το δωμάτιο και ο ίδιος να απανθρακωθεί. Υπάρχουν, ωστόσο μαρτυρίες που αναφέρουν πως η φωτιά προκλήθηκε από κινητό που εξερράγη σε χέρια ασθενούς.

Ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου περιέγραψε στο Thestival την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Όπως λέει, η πτέρυγα έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει. «Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

«Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου», πρόσθεσε.

«Αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο»

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το ανακριτικό γραφείο της διοίκησης της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη, με τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Μάριος Αποστολίδη, να τονίζει ότι «μέσα στο θάλαμο που ξεκίνησε η φωτιά αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο».

«Ήταν πολύ δύσκολη η πυρκαγιά, είχαμε μεγάλη κινητοποίηση 11 οχήματα με 30 άνδρες, με δύο ειδικά οχήματα κλιμακοφόρα και με ένα όχημα συσκευών αναπνευστικών. Εμείς ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 09.02 και μέσα σε 15 λεπτά άμεση τα τρία πρώτα οχήματα ήταν στο νοσοκομείο», δήλωσε στο thesstoday ο κ. Αποστολίδης.

«Έγιναν συντονισμένες ενέργειες και με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού του Παπανικολάου μπορέσαμε να διασώσουμε από τους δύο ορόφους περίπου 38 άτομα», ανέφερε, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής, απέναντι σε μία δύσκολη πυρκαγιά σε χώρο με πολλά εύφλεκτα υλικά.

«Γέμισε όλο το κτήριο με καπνούς και έτσι δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς μέσα στον θάλαμο που ξεκίνησε η πυρκαγιά βρέθηκε ένα άτομο απανθρακωμένο, έχουμε ακόμη δύο εγκαυματίες, ένας διασωληνωμένος και ένας πιο ελαφριά».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επισήμανε ότι στον 2ο όροφο -από όπου ξεκίνησε η φωτιά- νοσηλεύονταν συνολικά 23 ασθενείς, ενώ στον 3ο όροφο 13 ασθενείς. «Όλοι αυτοί απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και με το προσωπικό του νοσοκομείου, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «οι εγκαυματίες ήταν από τον ίδιο θάλαμο που ξεκίνησε το συμβάν».

Οι πρώτες εικόνες από την πυρκαγιά

Στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου.

"google ad"

Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...