22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Σαράντος Θεοδωρόπουλος: Μνημόνιο και στις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Ημερομηνία:

Δελτίο τύπου έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και τη συμπερίληψη της δράσης του “Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας” στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος βουλευτής θέτει το ερώτημα αν αυτό σημαίνει και μία εγκατάλειψη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων.

Πιο αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Από  τις  εκλογές  του Γενάρη και μετά, με  εξαίρεση τις  ουσιαστικές πρωτοβουλίες της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και αποτελεσματικές, αν και  χωρίς φανφάρες  προσπάθειες  του τότε ΑνΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου, η στάση  της  παραιτηθείσας  κυβέρνησης στο ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ( Επανορθώσεων, Κατοχικού Δανείου, Αποζημιώσεων των θυμάτων , κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών)  περιορίστηκε δυστυχώς σε  διακηρυκτικές  και  μόνο  εξάρσεις .

Παρόλα αυτά προξενεί κατάπληξη το  ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ  έφθασε  στο  σημείο όχι  μόνο  να  αποτιμήσει  θετικά  τη δράση  του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας», αλλά  και να  συμπεριλάβει  την  αποτίμηση  αυτής της «θετικής συμβολής»  στο  πρόγραμμά  του (σελ. 45), ως  επίτευγμα του κυβερνητικού του έργου.

Το  Ελληνογερμανικό Ίδτυμα  Νεολαίος έχει καταγγελθεί και  από το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και  από τις  ενώσεις θυμάτων για την  απαράδεκτή  του  προσπάθεια διαστρέβλωσης  της Ιστορίας , αφού προωθεί μια νεφελώδη ,δήθεν, συμφιλίωση, βασισμένη στη Λήθη  και όχι στην Αλήθεια.

Η δράση  του Ιδρύματος αυτού ακυρώνει  τη διεκδίκηση  των οφειλών της Γερμανίας, την  αντικαθιστά με  γλίσχρες φιλανθρωπικές παροχές στους νέους των μαρτυρικών τόπων,  κατά  το πρότυπο των αποικιοκρατών που αγόραζαν με χάντρες ολόκληρες χώρες.

Η  όλη  αυτή προσπάθεια λήθης και  διαστρέβλωσης  της Ιστορίας  αποκαθαίρει, εν τέλει, τους  ναζιστές θύτες εξισώνοντας τους με τα θύματά τους και τους δολοφονημένους Ήρωες , όπως  οι πατριώτες που πότισαν με το αίμα τους το μαρμαρένιο αλώνι του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Οι  Ήρωες δεν έχουν ανάγκη τα λουλούδια κανενός. Ας  έχουν όμως  το σεβασμό μας. Σεβασμός που δεν υπάρχει όταν εξισώνουμε τον πατριωτικό αντιστασιακό αγώνα τους  με την εγκληματική πράξη  της δολοφονίας τους. Γιατί  κατά  τη  διαστρεβλωτική – αναθεωρητική ανάγνωση της ιστορίας, που  το  Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας προβάλει , οι θηριωδίες , οι λεηλασίες και οι δολοφονίες είχαν ως  αίτιο  τις  «αγριότητες» των μαχητών της Λευτεριάς.

Ας  ξεκαθαρίσει  τη  θέση  του ο ΣΥΡΙΖΑ  έστω  και  σε αυτό το ζήτημα  μόνο.

Υπάρχει  εγκατάλειψη της  διεκδίκησης  των γερμανικών οφειλών  σε  αντάλλαγμα  της  εξασφάλισης  της  γερμανικής  οικονομικής «στήριξης»;

Ο Ελληνικός Λαός ας  γνωρίζει  ότι  υπάρχουν και πολιτικές  δυνάμεις  που  εξακολουθούν να  έχουν κρυστάλλινη θέση στο μεγάλο εθνικό ζήτημα  των οφειλών  της  Γερμανίας προς την Ελλάδας , και συνεχίζουν  να  διεκδικούν με  παρρησία και αγωνιστικότητα όλα τα μεγάλα θέλω  του Λαού μας.

Οι  αγώνες  οι καλοί είναι  μπροστά . Και  πρέπει να  τους  δώσουμε  με  πίστη  και  Λαϊκή Ενότητα

Σαράντος Θ. Θεοδωρόπουλος

Δικηγόρος

"google ad"

Υποψήφιος Βουλευτής Β΄Αθηνών με τη Λαϊκή Ενότητα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ