13.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Σαρώνουν την Κρήτη τα κλιμάκια της ΝΔ ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Προπομπός του προέδρου της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με κλιμάκιο που αποτελείται από τους βουλευτές Βασίλη Οικονόμου, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τους Δ. Μελά, Χρήστο Γιανάκη και το στέλεχος του Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, σαρώνουν από την Πέμπτη το νησί.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου,

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει έχει πλούσιο πολιτικό, κομματικό και τοπικό ενδιαφέρον.

Η περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει το «αγροτικό τετραήμερο» ανοικτών συζητήσεων με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τις συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και τις επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες, καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες στην Κρήτη, που έχει κάνει ήδη το γαλάζιο κλιμάκιο υπό τον κ. Αυγενάκη.

Στόχος, η ανάδειξή του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, ενόψει και της εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.

Τα κυριότερα σημεία της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ προβλέπουν:
• Μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών
• Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών
• Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ
• Μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ
• Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί
• Ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Την περιοδία του κλιμακίου στο νησί, θα ακολουθήσει η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη, 8-9 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας Κρήτης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνου στις Βρύσες Χανίων, στις 19:00.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης, θα  επισκεφτεί διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ενώ θα έχει  συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων.

newpost.gr, efsyn.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ