15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σεγκολέν Ρουαγιάλ: «Σταματήστε να τρώτε Nutella»

Ημερομηνία:

Η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, προέτρεψε τον κόσμο να σταματήσει να τρώει Nutella, διότι γίνεται από φοινικέλαιο το οποίο βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε ότι η εξάπλωση της σοκολάτας φουντουκιού συνέβαλαν στην αποψίλωση των δασών καθώς τα φοινικόδεντρα αντικατέστησαν τα δέντρα.

Η Ferrero, η ιταλική εταιρία σοκολάτας που κατέχει τη Nutella, είπε ότι έχει αναλάβει τη δέσμευση να προμηθεύεται το φοινικέλαιο υπεύθυνα.

Οι Γάλλοι γερουσιαστές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιβάλουν φόρο ύψους 300% για το φοινικέλαιο, το 2011.

Ισχυρίστηκαν ότι το παχύρεστο αυτό έλαιο είναι επικίνδυνο επειδή παχαίνει και ότι η καλλιέργεια του βλάπτει το περιβάλλον.

Την Τρίτη, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε ότι Nutella θα πρέπει να κατασκευαστεί από διαφορετικά συστατικά.

«Δεν γίνεται αναδάσωση και η μαζική αποψίλωση των δασών οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella για παράδειγμα, επειδή είναι φτιαγμένη με φοινικέλαιο», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.

Η Ferrero παίρνει σχεδόν το 80% του φοινικελαίου που χρειάζεται από τη Μαλαισία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Το υπόλοιπο προέρχεται από τη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η ιταλική εταιρεία είπε ότι έχει επίγνωση των περιβαλλοντικών κινδύνων που ελλοχεύουν.

Τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι όλα τα προϊόντα της παράγονται με φοινικέλαιο που είναι 100% πιστοποιημένο ως βιώσιμο.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ