20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας από τους Μητροπολίτες της Θράκης: “Η αγάπη σύνορα δεν γνωρίζει”

Ημερομηνία:

Εκκληση για άμεση συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να σταλούν στους πληγέντες της Τουρκία, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης.

“Να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος“, επισημαίνουν, διότι “η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει“.

Οι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης ΑΝΘΙΜΟΣ, Ξάνθης & Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και Μαρωνείας & Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, αναφέρουν τα εξής:

Οι υπογράφοντες τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης, απευθύνουμε έκκληση στους Χριστιανούς των Επαρχιών μας και σας καλούμε να εκδηλώσετε το Ευαγγελικό μας καθήκον και την ενεργή συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την ανατολική Συρία.

Κατ’ αρχάς παρακαλούμε να εντείνετε τις προσευχές σας στον Θεό, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο των πληγέντων από την απώλεια των συγγενών τους. Στη συνέχεια, επειδή η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος.

Κάνουμε έκκληση και ζητούμε την αρωγή όσων χριστιανών μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων, τα οποία θα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές για την ανακούφιση των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Η συγκέντρωση των υλικών  θα πραγματοποιείται καθημερινά από σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρες 09:00 -13:00 στα Γραφεία των Ιερών Μητροπόλεών μας, στο Διδυμότειχο, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...