22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Σεισμός 5,6 ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους της Κρήτης το πρωί της Τρίτης. Στα 5,6 Ρίχτερ η μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου. Στα 5 Ρίχτερ ο υπολογισμός του Γεωδυναμικού.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 10:48 το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή νότιας της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η ένταση του σεισμού υπολογίζεται σε 5,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε 20 χιλιόμετρα και το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 122 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικόλα και 159 νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

​Από την πλευρά του, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκε σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κάρπαθο και Χάλκη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...